När Moah skulle flytta hittade hon ett gammalt skolfoto. Nu undrar hon hur hennes mamma kunde låte henne se ut så...
1 av 3
När Moah skulle flytta hittade hon ett gammalt skolfoto. Nu undrar hon hur hennes mamma kunde låte henne se ut så... - Foto: Privat/Faksimil Twitter
Hon ville se ut som Will i Witch.
2 av 3
Hon ville se ut som Will i Witch. - Foto: Witch
...Så här blev resultatet.
3 av 3
...Så här blev resultatet. - Foto: Privat

Moahs skolfoto får internet att skratta: "Hur kunde mamma låta mig se ut så?"

När Moah skulle flytta hittade hon ett gammalt skolfoto och fick en chock. Hon förstår inte hur hennes mamma kunde låta henne se ut så.


Har du kollat i dina gamla skolkataloger på sistone och chockats över dina förskräckliga kläder? Och hur tänkte du med de där skorna egentligen?

När 20-åriga Moah Madsen flyttade hemifrån i fjol gick hon igenom allt i sitt gamla rum. Då hittade hon också gamla skolfoton från tredje klass. När hon såg sig själv på bilden bröt hon ihop totalt där hon satt i flyttröran.

Boven i dramat var Moahs frisyr. "Beslutsångest över att klippa kort eller ej" beskrev hon det på Twitter, men egentligen var det helt annorlunda.

När Moah gick i tredje klass ville hon se ut som hennes idol – huvudpersonen Will i serietidningen "Witch". Will hade knallrött, kortklippt hår.

Bildkälla: Witch

Så hon och hennes mamma gick till frisören och så var klippningen i full gång. Inte en enda gång försökte hennes mamma stoppa henne, från något som hon idag tycker är en katastrofal frisyr.

– Jag fick ju absolut inte färga mitt hår sådär för morsan, och jag ville väl egentligen inte riktigt vara kortklippt då ingen annan tjej i klassen var det. Så jag funderade på ett alternativ, berättar Moah för Nyheter24.

Det var då Moah fick idén att hon skulle klippa det i olika nivåer.

– Jag kom fram till att om jag kapade det framtill men lät det vara långt där bak kunde jag ju sätta upp håret i en hästsvans när jag ville ha det kort, och ha det utsläppt när jag ville ha det längre, förklarar hon.

Nu i efterhand säger hon att den där hästsvansvarianten måste sett ännu mer katastrofal ut. Hon kan inte förstå hur hennes mamma kunde stötta hennes nya frisyr.– Men jag kan inte låta bli att ge mitt 9-åriga jag en mental klapp på axeln. Coolt att jag vågade se annorlunda ut trots att jag var så liten.

Tweeten har bringat mycket glädje till hennes vänner som har brutit av skratt ihop när de har sett bilden. Tillbaka har hon fått tårögda gapflabb på Snapchat.

– Men kul att kunna skratta åt sig själv, både åt saker en har gjort för länge sedan och saker en gör i dag!

Nyheter24 har tidigare skrivit om Felix som klädde ut sig till en minion på skolfotot – men när skolfotot kom var han något helt annat.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ångrat dig om en frisyr någon gång?
Tack för din röst!