Onsdag 20 Okt
Stockholm

Svenska Masha lever sin dröm – som filmstjärna på andra sidan jorden

Masha lever sin dröm i Indien – är Bollywoodskådis.
1 av 4
Masha lever sin dröm i Indien – är Bollywoodskådis. Foto: Privat
Redan som barn drömde hon om att bli skådis.
2 av 4
Redan som barn drömde hon om att bli skådis. Foto: Privat
Stillbild från "Biker's Adda".
3 av 4
Stillbild från "Biker's Adda". Foto: Privat
Masha "in action".
4 av 4
Masha "in action". Foto: Masha

Redan som liten drömde Mahsa om att dansa i Bollywood. Till slut vågade hon åka till Mumbai och jaga sin dröm. Nu har den blivit sann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Mahsa Kooshesh växte upp i Linköping brukade hon kollade på Bollywood-filmer med sin mamma. Hon älskade att det var så mycket dans och musik i de färgglada filmerna. Sedan dess har hon drömt om att bli skådespelerska i världens största filmindustri. Nu har drömmen blivit verklighet.

– När jag var 11-12 år fick vi skriva en lista på vad vi ville bli när vi blir stora. Jag skrev att jag ville bli skådespelerska och läkare. Det har jag alltid haft med mig, berättar Mahsa för Nyheter24.

Det var i vardagsrummet som hennes dröm om att dansa i Bollywood och passion för dans föddes.

Men att bli skådespelerska kändes omöjligt. En dröm som aldrig skulle bli sann.

– Jag tänkte att det där är omöjligt, det går inte att göra. Det är sådant som man ser på tv, berättar Mahsa.

Mahsa utbildade sig inom biomedicin i Lund men öppnade till slut upp en dansskola i Göteborg. Under åren som hon har dansat och uppträtt Bollywood har många undrat varför hon inte försökte komma in i industrin.

Det var mycket som skrämde Mahsa. Att inte kunna språket och att lämna den trygga tillvaron hemma för ett nytt, okänt liv. Men drömmen om Bollywood dog aldrig och till slut bestämde hon sig för att åka.

– Jag åkte till Mumbai i en vecka för semester, och mötte tre personer jag hade haft kontakt med förut. Men ingen av dem verkade seriösa.

I stället bokade Mahsa möten med agenturer och knöt många kontakter. Till slut fick hon ett kontrakt med en agentur.

– Jag började som modell, och därifrån fick jag många kontakter. Jag träffade fotografer som rekommenderade mig vidare till koreografer, och till slut lärde jag känna dansare.

Utmärkande för Bollywoodfilm är dansscener som inte har något med resten av filmen att göra. De är oviktiga för handlingen – men desto viktigare för underhållningen.

I just sådana dansscener har Masha varit huvuddansare i flera filmer, bland annat i “Biker’s Adda” och “Yeah Toh Two Much Ho Gayaa".

För ett år sedan gick hon nervöst in på en audition som kom att förändra hennes karriär. Något hon menar är väldigt svårt, eftersom hon inte kan hindi särskilt bra. Fastän huvudrollen redan hade valts golvade Masha audition – och fick rollen i stället.

I augusti hade filmen "Missing On A Weekend" med Mashas första huvudroll premiär i Indien.

Filmen handlar om ett par vänner som reser till Góa. En dag vaknar en av killarna misshandlad på stranden och alla hans vänner är borta.

Berätta om din roll?

– Jag spelar den rika killens tjej och är lite av en golddigger. Hon gillar mode och pengar, och vet vad hon vill. Hon saknar helt moral och vill mest av allt bli populär och ha pengar.

Om du är mer intresserad av indisk film kan du kolla in Cinema Indien.


Kommentera
Kopiera länk
Dela