Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rullstollsburen kvinna anmälde våldtäkt – pågick i flera timmar

- 05/10/2016, 07:42
En 33-årig kvinna anmälde våldtäkt.
1 av 3

En 33-årig kvinna anmälde våldtäkt.

Pixabay / Google Maps

Kvinnan uppges sitta i rullstol.
2 av 3

Kvinnan uppges sitta i rullstol.

Pixabay

Nu väntas om fem män ska bli anhållna.
3 av 3

Nu väntas om fem män ska bli anhållna.

Google Maps

"Hon har blivit paralyserad i den här situationen och hon har inte kunnat förmå sig själv att göra fysiskt motstånd, mer än att säga nej"

Under söndagsmorgonen anmälde en 33-årig kvinna att hon blivit våldtagen under natten i Visby på Gotland. Sent på söndagskvällen beslutade åklagaren för att anhålla fem män sannolikt misstänkta för brottet.


Nu kommer nya uppgifter som visar på att kvinnan som anmälde våldtäkten är rullstolsburen. Våldtäkten ska enligt kvinnans advokat ha pågått i flera timmar. Under våldtäkten togs hon ifrån sin rullstol.

– Hon har blivit paralyserad i den här situationen och hon har inte kunnat förmå sig själv att göra fysiskt motstånd, mer än att säga nej, säger Staffan Fredriksson, kvinnans målsägarbiträde, till Aftonbladet.

Det hela började med att kvinnan tog en taxi efter ett restaurangbesök med en av männen och behövde låna hans toalett. Då kan mannen ha utnyttjat situationen och övergreppet startade på toaletten.

Efter ett tag kom flera män, visar kvinnans berättelse. Det framgår inte exakt var de kom ifrån, men det ska ha hänt under en längre tid.

Kvinnan har dokumenterade fysiska skador som påvisades under en läkarundersökning. Dessutom är kvinnan, enligt advokaten, fullständigt nedbruten psykiskt.

Männen som är anhållna är lite under och över 20 år gamla. Samtliga nekar till brott. Senast vid lunchtid på onsdagen måste åklagaren beslutade om männen ska begäras häktade.