Akki, 25, filmade mystiska clowner: "De släpade något i skogen"

Akki var ute på joggingrunda och gömde sig i skogen när han fick syn på de två clownerna.


I går kväll när Akki Lelic, 25, från Anderstorp kom hem efter att ha jobbat kväll bestämde han sig för att ge sig ut på en joggingrunda. När han bara hade ungefär 500 meter kvar såg han något som gjorde honom mycket rädd.

Två figurer i svarta och vita dräkter som han själv tyckte liknande clowner gick i skogen och hjälptes åt att bära något.

– Man har ju läst om clownerna runt om i världen, så jag tog det säkra före det osäker och gömde mig i skogen, säger han till Nyheter24.

Akki började då filma händelsen från sitt gömställe. Han gick närmare och råkade då knäcka en gren. Som det går att se på videon började clownerna då se sig omkring och Akki sprang därifrån. När han kom fram till sin bil ringde han polisen.

Det är många som sagt till Akki att videon ser iscensatt ut efter att den började spridas på sociala medier.

– Jag förstår att det här låter sjukt. Jag tror att det här är några som försökt att skämta och skrämma upp folk, säger han.

Stationsbefälet Malin Bunnstad hos polisen i Värnamo bekräftar att polisen fått in ett samtal om händelsen och att en patrull gav sig ut till platsen igår kväll.

– Patrullen hittade ingenting som tydde på ett brott och därför gick man inte vidare med en anmälan. Men man tog det här på allvar, säger hon.

Bunnstad säger att polisen inte ser något skäl till oro över filmen som Akki spelade in och som nu sprids på sociala medier. Men hon säger att filmer som denna skapar en oro och rädsla.

– Från polisens sida vill vi säga att det är en stor skillnad på skämt och brott. Otäcka clowner skapar rädsla och i värsta fall kan clownen bli skadad om en person som blir rädd och tar till våld för att skydda sig själv.

Hon säger också att polisen tar brotten som är relaterade till clowner på allvar och gör en anmälan om de anser att det rör sig om ett brott.

Läs också om det mystiska Instagramkontot där "mördarclowner" kallar till stormöte i Sverige.

Har du sett en clown? Skicka in din video eller bild här eller på vår Facebooksida


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för clowner?
Tack för din röst!