Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mikaela, 26, hyllas för sin goda gärning: "Han satt och skakade"

- 15/10/2016, 15:26
Mikaela reagerade när hon såg mannen som satt och skakade utanför butiken.
1 av 2

Mikaela reagerade när hon såg mannen som satt och skakade utanför butiken.

TT/Privat

Mikaela Nielsen Tyell.
2 av 2

Mikaela Nielsen Tyell.

Privat

Mannen åt upp bullen på en gång och höll den varma koppen nära sin kalla kropp.

Det var på torsdagskvällen som Mikaela Nielsen Tyell, 26, skulle handla på Ica. Hon såg hur en person satt och tiggde pengar. Hon berättar att det alltid brukar sitta någon utanför butiken men den här gången reagerade hon.

– Han satt och skakade. Jag gick fram och frågade hur han mådde och han berättade att han frös. När jag sedan var inne i butiken kunde jag inte sluta tänka på honom. Jag själv skulle köpa Ben & Jerrys och insåg vilken lyx jag hade, medan han satt där utanför, säger Mikaela till Nyheter24.

Hon köpte en bulle och en kopp kaffe till honom och satte sig bredvid honom och gav honom det. Han åt upp bullen på en gång och höll den varma koppen nära kroppen.

– Senare på kvällen åkte jag dit igen och gav honom kvällsmat. Den var sådan genuin tacksamhet. Han blev så glad. Han började nästan gråta

Mikaela skrev sedan om sin gärning i en grupp på Facebook och möttes av mycket positiva reaktioner.

– En del var negativa, men det kommer alltid finnas folk som är negativa. Men jag delade inte mitt inlägg för att visa "åh vad duktig jag är" utan mer för att visa att alla borde tänka till en extra gång. Alla kan hjälpa någon.

Mikaela berättar att hon och hennes syster kommer att åka förbi Ica-butiken igen för att see om han vill ta en kaffe.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.