Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mattias Roos, 24, knockade clownen: "Jag slog till honom i ansiktet"

- 18/10/2016, 20:57
Mattis blev så skrämd av clownen att han reagerade reflexmässigt.
1 av 2

Mattis blev så skrämd av clownen att han reagerade reflexmässigt.

Privat/American Horror Story

Mattias Roos säger själv att han gärna hade pratat med clownen och fått en förklaring.
2 av 2

Mattias Roos säger själv att han gärna hade pratat med clownen och fått en förklaring.

Privat

Mattias skulle följa sin 80-åriga mormor hem när en clown hoppade upp bakom dem.

Clownerna fortsätter att sätta skräck i Sverige. Här är en karta där du kan se var clowner setts i Sverige. Det har även gått många rykten om clowner, som exempelvis att de planerar en attack på halloween.


Men Mattias från Västervik gjorde nog i alla fall så att en clown inte vågar sig ut på skrämseljakt igen.

24-årige Mattias Roos hade skjutsat hem sin mormor från sin gård och skulle följa henne in till lägenheten i Gamleby. När de var framme vid porten hoppade plötsligt en person i en läskig clownmask fram bakom dem.

– Jag blev skiträdd så jag vände mig om och slog till honom med knuten näve i ansiktet, på ren reflex, berättar Mattias för Nyheter24.

Clownen skrek till när Mattias slog till honom, innan han segnade ner i en häck en bit bort. Mattias själv stod kvar på trappen i chock, tills clownen kvicknade till och sprang i väg i mörkret.

Mattias Roos. Bildkälla: Privat

– Han sprang i väg väldigt fort, vilket var lite tråkigt eftersom jag gärna hade velat be honom om ursäkt, och skällt ut honom för att han skrämdes, säger Mattias, som berättar att han inte är en våldsam person i vanliga fall.

Mattias mormor var dock betydligt lugnare inför det som hänt och konstaterade bara att "det där var en clown" innan hon gick vidare in i lägenheten.

På vägen hem började Mattias tänka händelsen och började känna sig mer och mer uppretad över vad clownen gjort.

– Vad hade hänt om min mormor var ensam och jag inte varit där? Hela den här clowngrejen känns så idiotisk.

Olivia Hogan är en annan svensk som sett en läskiga clown i Linköping och lyckades fånga den på film:

När han kom hem skrev Mattias av sig på Facebook med den egentliga tanken att varna andra personer i Gamleby för clownen. Men det hela fick lite större spridning än vad han tänkt. I dag är hans inlägg uppe i 6 000 gilla-markeringar och över 3 000 delningar.

Tror du clownen kommer våga visa sig i Gamleby igen?

– Det vet jag inte, men han lade kanske ner sina planer efter att han skrämt mig. Jag hoppas han gjorde det i alla fall, säger Mattias.

Vill du läsa om hur clownerna som går ut och skrämmer folk egentligen tänker så kan du kolla in en intervju med två clowner här. Flera butiker i Sverige har också slutat sälja clownmaskerna för att hjälpa till mot clownterrorn.

Har du sett en clown? Skicka in bilder eller information i formuläret nedan eller till tips@nyheter24.se


Nyheter24 har tidigare skrivit om Josip som startat en grupp för clownjägare som är trötta på clownerna, och vill du se fler av läsarnas bilder på clowner kan du kolla här.

Har clownerna gått för långt?