1 av 3
- Foto: Google maps/TT
2 av 3
3 av 3

Här är bilderna på Rysslands nya superbomb – kan utplåna halva Sverige

Samtidigt som tongångarna från Putin blir allt hårdare kommer nu nyheten om att nya supermissilen Satan 2 snart är redo att användas.


Hotet från Ryssland är något som skrämmer många – andra tycker att det är överdrivet trams.

Men nu kommer nya uppgifter om att Vladimir Putin storsatsar på kärnvapen. En helt ny bomb – kallad "Satan 2", har kraft att på ett ögonblick sudda bort stora delar av Sverige från kartan.

Bomben är så kraftig att den skulle kunna förinta en yta stor som Frankrike eller Texas, enligt ryska arméns egna tv-kanal Zvezda, skriver The Economist.

Bild från utvecklarens hemsida.

Det skulle i så fall betyda att allt i Sverige söder om Örnsköldsvik skulle utplånas om bomben släpptes i Stockholm.

Bombnyheten kommer bara vekor efter att politikerna i Sverige kom överens om att unga i Sverige ska tvingas göra lumpen igen.

Enligt rakettillverkaren Makejev fick man i uppdrag av ryska staten att utveckla jättevapnet redan 2011. "Satan 2" kommer att vara redo att användas tidigast våren 2018, skriver the Economist.

– Den här nya typen av bomber kommer få bomberna som fälldes över Hiroshima och Nagasaki se ut som leksaksgevärsskott, säger experten Paul Craig Roberts till Daily Star.

Nyheten kommer bara dagar efter att det avslöjats att Ryssland nu placerat kärnvapenbestyckade stridsfartyg i Östersjön.

Plötsligt har vi fartyg bestyckade med kryssningsrobotar i vårt närområde som dessutom kan laddas med taktiska kärnvapen, sa en källa inom marinen till Aftonbladet.

Det har också avslöjats att Ryssland rustar upp en gammal sovjetisk superbas bara några mil från svenska gränsen – läs mer om det här.

Läs också om hur Jimmie Åkesson reagerade väldigt märkligt när han fick frågor om kopplingar mellan Sverigedemokraterna och Putin.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du världen är nära kärnvapenkrig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.