Fredag 23 Jul
Stockholm

Namnet på nya chefen för Palmegruppen får nätet att skratta

Christer Pettersson har avlidit
1 av 4
​Sent på onsdagseftermiddagen meddelades det vem som blir ny förundersökningsledare för Palmegruppen. Foto: TT Nyhetsbyrån
Olof Palme gick bort 1986
2 av 4
Namnet på personen klingar ganska bekant, i alla fall om man känner till något om mordet på Sveriges förra statsminister Olof Palme. Foto: TT Nyhetsbyrån
Christer Pettersson
3 av 4
Palmegruppens nya förundersökningsledare heter nämligen – Krister Petersson, alltså precis som en av de tidigare huvudmisstänkta för mordet, även om denne stavade sitt namn med ett c. Foto: TT Nyhetsbyrån
Krister Petersson
4 av 4
Här har vi honom, Krister Petersson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ni kan aldrig gissa vad den nya förundersökningsledaren för Palmegruppen heter. Nämligen får hans namn hela internet att asgarva.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sent på onsdagseftermiddagen meddelades det vem som tar över efter Kerstin Skarp och blir ny förundersökningsledare för Palmegruppen från och med den 1 februari nästa år.

Inget konstigt egentligen. Förutom att namnet på personen klingar ganska bekant, i alla fall om man känner till något om mordet på Sveriges förra statsminister Olof Palme.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Palmegruppens nya förundersökningsledare heter nämligen – Krister Petersson.

Alltså precis som en av de tidigare huvudmisstänkta för mordet, även om denne visserligen stavade sitt namn med ett c – Christer Pettersson.

– Jag känner mig hedrad och tar med stor arbetslust mig an uppdraget. Det är ett intressant och viktigt arbete, säger Krister Petersson i ett pressmeddelande.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Och reaktionerna på nätet lät inte vänta på sig, bland annat på Facebook.
Bildkälla: TT Nyhetsbyrån


Tror du att vi någon gång kommer att få veta vem som mördade Olof Palme?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela