Charlie svalde ett batteri i sömnen.
1 av 4
Charlie svalde ett batteri i sömnen. - Foto: Privat
Kolla bara på röntgenbilden.
2 av 4
Kolla bara på röntgenbilden. - Foto: Privat
Som tur var gick det bra.
3 av 4
Som tur var gick det bra. - Foto: Privat
Och nu kan hon skratta åt misstaget.
4 av 4
Och nu kan hon skratta åt misstaget. - Foto: Privat

Charlie, 23, svalde ett batteri i sömnen: "Jag trodde att jag skulle dö"

Charlie vaknade upp ordentligt när hon insåg att hon råkat svälja ett batteri i sömnen.


Att gå i sömnen och göra eller säga tokiga saker som halvvaken finns det flera exempel på. Här kan du läsa om vad du ska göra om du ser att någon går i sömnen.

Men känner du någon som helt plötsligt bara svalt ett batteri i sömnen?

Precis det gjorde Charlie Johansson, 23, från Herrljunga.


Hon vaknade ur en dröm och insåg att hon glömt byta batterier i fjärrkontrollen. Hon tog ur ett AAA-batteri från kontrollen och fyllde sedan munnen med vatten från en flaska på nattduksbordet. Sedan svalde hon bara batteriet.

– Sedan måste jag ha vaknat till på riktigt och jag insåg hur korkat det var. Jag låg vaken och trodde att jag skulle dö. Antagligen var jag inte helt vaken än, säger Charlie till Nyheter24.

På något vis lyckades hon att somna om. På morgonen efter så ropade då 17-åriga Charlie in sin mamma till rummet och ställde frågan: "Är det farligt att svälja ett batteri?".

Som ni säkert kan gissa så blev hennes mamma ställd och när Charlie berättade att hon kan ha gjort det fick mamman bara ur sig: "Jag måste ha kaffe innan vi kan prata mer om det här".

Medan mamman drack kaffe så ringde hon Vårdguiden och fick rådet att åka in till akuten för att röntga. Mycket riktigt syntes batteriet oerhört tydligt på röntgenbilden.


Dagen efter fick Charlie operera ut batteriet. Vilket var tur för batteriet kan precis ha börjat läcka farliga syror. Som tur var hände ingenting obehagligt. Nu några år senare kan hon bara skratta åt det.

– Jag var 17 år och faktiskt helt nykter. Läkarna skrev ut röntgenbilden så att jag kunde spara den eftersom de tyckte situationen var så rubbad.

Den olustiga händelsen hamnade nyligen i kommentarerna till ett inlägg på Facebook i populära gruppen Dr Status som handlade om en tjej som somnat på sin telefon. När fler personer la ut bilder på när de fått märken från saker de sovit på kommenterade Charlie:


Det är första och enda gången som Charlie ätit någonting i sömnen. I vanliga fall kan hon ibland lyckas ha hela konversationer i sömnen, men ingenting värre än så. Snart flyttar hon till Los Angeles så vi får hoppas att hon håller sig undan batterier i framtiden.

När Nyheter24 ringer Giftinformationscentralen så hälsar de att om en vuxen person råkar svälja ett batteri så brukar de be personen att avvakta om man inte har några symtom. Det farliga är om det fastnar i matstrupen, annars brukar de komma ut i avföringen.

Om du som vuxen har svalt ett batteri av misstag så är det viktigt att besöka sjukhus om du har svårt att svälja eller ont i magen. Om inte batteriet "kommit ut av sig självt" är det också viktigt att besöka en läkare.

Läs också om Mattias som hade ett mystiskt, men bekant, missat samtal – eller om Johan som gjorde en dundermiss när gruppen skulle lämna in sin uppsats.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gjort något sjukt i sömnen?
Tack för din röst!