Det blir sjukt kallt i vinter.
1 av 3
Det blir sjukt kallt i vinter. - Foto: TT
Det menar internationella väderinstitut.
2 av 3
Det menar internationella väderinstitut. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
BURR indeed.
3 av 3
BURR indeed. - Foto: TT

Burr! Den här vintern kan bli mycket kallare än vanligt

Flera internationella väderinstitut tror att vinterkylan i Skandinavien kommer bli värre än normalt.


I november fick sig stora delar av Sverige en riktig chock när det bokstavligen öste ner snö. I Stockholm var det värsta snöfallet i november sedan mätningarna startade 1905.

Trots att det de senaste dagarna varit lite varmare så är det nu dags att leta fram de varmaste koftorna och långkalsongerna. I helgen väntas starka vindar från Nordatlanten dra in över grannlandet Norge och de svenska fjällen. Med vinden följer cirka en meter snö.

TT

Tydligen så är det småsten i jämförelse med det hårda vintervädret som väntas. Det amerikanska väderbolaget The Weather Company har kommit med en prognos för hela vintern och det ser minst sagt riktigt kallt ut.

Enligt vädersajten väntas kylan i hela Skandinavien och norra Europa bli mycket värre än normalt. Meteorologerna säger att polarvirveln varit svag och därför får vinterkylan fritt fram. Polarvirveln är ett vindsystem som dyker upp under vintern på mellan 10 och 80 kilometers höjd.

– Men tanke på det här, tillsammans med den fortsatt kallare modellen för december, har vi gjort betydande köldförändringar i vår prognos, säger doktor Todd Crawford, chefsmeteorolog vid The Weather Company.

TT

Så för att sammanfatta så förväntar sig de amerikanska meteorologerna att december kommer bli kallare än normalt. Januari lite varmare – och sedan en dramatiskt kall februari.

Men väderprognoser kan man väl inte alltid lita på? Det trista är att The Weather Company inte är ensamma om sin prognos, danska väderinstitutet DMI tror också på en ruskigt kall vinter.

Giphy

Bäst att investera i filtar, värmeljus, vantar och kramar.

Läs också om förra vinterns superkyla – eller om det kallaste som någonsin har uppmätts i Sverige. Sjukt kallt är svaret.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.