Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera personer i knivbråk nära skola – sex personer förda till sjukhus

Knivdrama på Bergsjöskolan i Göteborg.
1 av 2

Knivdrama på Bergsjöskolan i Göteborg.

Google Maps

2 av 2

Nyheter | 12/12/2016 13:24

I Göteborg har ett knivbråk brutit ut nära en skola och en yngre man är förd till sjukhus.

En yngre man har förts till sjukhus med ambulans efter att ett knivbråk brutit ut på Bergsjöskolan i Göteborg. Skadeläget är i nuläget oklart och enligt uppgift ska han vara huggen med ett tillhygge, troligtvis en kniv, på kroppen.


Enligt polisens hemsida startade bråket för cirka en timme sen och sex personer ska vara lindrigt skadade. Samtliga har nu förts till sjukhus för kontroll av skadorna.

Polisen ska ha hittat fyra personer inne hos skolsköterskan och kunde där få mer information om vad som hänt, enligt polisens hemsida.

Tre unga män ska ha varit aktiva i bråket och har nu lämnat skolgården. Samtliga tre män ska vara äldre än eleverna på skolan. Polisen jagar nu gärningsmännen. Enligt signalement har en av männen en blå dunjacka och de andra svarta jackor.

Ingen person uppges vara allvarligt skadad.

UPPDATERING: Enligt nya uppgifter ska bråket ha startat på Rymdtorget utanför skolområdet. Därefter har de skadade ungdomarna tagit sig till skolan för att få hjälp.

En förundersökning är inledd rörande grov misshandel.

Enligt uppgift till Aftonbladet är det för tidigt att avgöra om de inblandade kände varandra sedan tidigare. Dessutom kan det handla om upp mot fem gärningsmän.

Läs också om när flera skolor stängdes ner i Trosa efter uppgifter om beväpnad man.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.