Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pizzabagaren Aras bjuder räddningstjänsten på gratis pizza på nyår

- 27/12/2016, 19:58 -
1 av 5

2 av 5

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Aras, 23, vill ge tillbaka något till räddningstjänsten. "Det är lätt att ta dem för givet", säger han.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 23-årige Aras Baroshki som kan vara en av Sveriges bästa pizzabagare. För ett år sedan bestämde han sig för att bjuda vårdpersonalen på akuten och ambulansen i Umeå på pizza under julaftonskvällen.

– Det var en idé jag fick efter att jag varit inlagd på akuten för njursten. Jag ville ha ett sätt att ge tillbaka för det arbete de gör, säger han till Nyheter24.

Nu tänker Aras göra samma sak i år igen, men denna gång på nyårsafton istället. Och i år tänker han även bjuda brandkåren på gratis pizza.

– De kontaktade mig och frågade om vi kunde byta dag till nyår istället eftersom de oftast har mer att göra då, berättar han.

Bildkälla: Privat

Han säger att responsen på förra årets initiativ var mycket större än han förväntat sig. Men efter Nyheter24:s artikel blev han kontaktad av flera stora tidningar. Men det han mest bär med sig är vårdpersonalens tacksamhet.

– När jag kom in med pizzorna stod alla och välkomnade mig med en stor tårta. Det var superfint! Man fick en helt annan bild av dem när man kunde sitta i personalrummet med dem och skratta.

Pizzeria Mimo's i Umeå där Aras jobbar kommer stänga tidigare på nyår för att de ska ha tid att baka alla pizzorna. I år kommer Aras dock inte behöva bekosta alla ingredienser till pizzorna eftersom grossisten Martin & Servera kommer hjälpa honom med det.

Bildkälla: TT

Nu hoppas Aras att hans initiativ kan inspirera andra att visa mer tacksamhet mot räddningstjänsten och vårdpersonal.

Han vill även passa på att bjuda in de som kanske inte har någonstans att fira nyår att titta förbi pizzerian på kvällen.

– Förra året var det en person som kom till pizzerian på julafton eftersom han sett artikeln i tidningen. Då bjöd vi in honom att äta med oss. Så om det är någon som inte har sällskap på nyår så är det bara komma in och fira med oss, avslutar han.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Danielle som fick en oväntad men superfin överraskning av sin flickvän inför julen och Sharmin som vill sprida glädje genom att bjuda en familj på Gröna Lund.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Visar vi för lite uppskattning mot räddningstjänsten?