Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sophie lurade sin bror på födelsedagen – då fick han sms från 300 tjejer

- 28/12/2016, 19:49 -
Sophie fick över 300 tjejer att skriva till hennes bror på hans födelsedag.
1 av 2

Sophie fick över 300 tjejer att skriva till hennes bror på hans födelsedag.

Sophie tror nu att hon kan ha en hämnd på sin egen födelsedag att se fram emot.
2 av 2

Sophie tror nu att hon kan ha en hämnd på sin egen födelsedag att se fram emot.

Privat

Sophie ville pranka sin brorsa på hans födelsedag eftersom han brukar retas med henne. Och det spårade ur totalt.

Sophie Drottz, 17, från Gislaved ville hämnas på sin lillebror, som enligt henne brukar vara riktigt retsam. Hon bestämde sig att hans 15:e födelsedag var den perfekta dagen att ge igen, och inte på vilket sätt som helst.

Mitt på dagen lade hon upp ett inlägg i tjejgruppen Pink Room på Facebook där hon uppmanade tjejer att skicka grattis-sms och meddelanden på Facebook och Instagram till hennes bror Alexander Drottz.

– Jag kände att det vore kul att jävlas lite, liksom prova hur det skulle gå. Vi har väl prankat varandra förut, men aldrig på det här sättet. Jag trodde aldrig det skulle bli så här stort, berättar Sophie för Nyheter24.

Det dröjde inte länge förrän flera tjejer i gruppen tog henne på orden och började skicka meddelanden till Alexander. Sophie själv, som var hemma samtidigt, kunde höra hur Alexander blev mer och mer förvirrad när han fick nya meddelandeförfrågningar hela tiden.

Bildkälla: Privat

– Han och hans kompisar satt och asgarvade och läste upp vissa av meddelandena högt. Jag hörde honom säga "vad fan henne känner jag inte ens heller?", säger Sophie.

Alexander berättar att han aldrig misstänkte att det var systern som låg bakom alltihop.

– För en gångs skull misstänkte jag faktiskt inte henne. Jag trodde väl det var någon kompis först, men sedan blev det så många… då hade jag ingen aning, berättar Alexander för Nyheter24.

Allt som allt var det nästan 350 tjejer som skrev till Alexander. Många av dem skrev att de önskade honom en trevlig dag, många gratulerade även till de saker man får göra som 15-åring. Bland annat att cykla utan cykelhjälm och se på filmer med 15-årsgräns.

Bildkälla: Privat

Bildkälla: Privat

Eller köra a-traktor. Och så såklart: att han blivit byxmyndig.

Bildkälla: Privat

Bildkälla: Privat

– De har skrivit mycket konstigt. Någon skrev att de skulle köpa mig en strippa, andra att de saknade mig. Jag har tydligen varit ihop med jättemånga, skrattar Alexander.

Svarade du på meddelandena?

– Några, men det var mest för att se om jag skulle få något svar.

Till slut valde Sophie att avslöja vem det var som låg bakom alla meddelanden. Och det gjorde hon genom att sända Alexanders reaktion live i gruppen.

– Han kom in i rummet och då frågade jag om han fått några gratulationer idag. Då svarade han "Skojar du eller? Jag har blivit spammad hela dagen". Då visade jag honom inlägget. Då gick han ut ur rummet, skrattar Sophie.

Sophie säger att hon inte tror att det kommer bli stelt, de kunde skratta åt hela historien tillsammans igår kväll. Men hon misstänker att hon kanske kan råka ut för något när hon fyller år.

– Jag tror nog att han kommer hämnas på något sätt, säger hon.

Även om det kan verka kul att pranka någon på det här sättet så är det bra att tänka på vad man utsätter den andra personen för. Det kan lätt bli så att det går överstyr. Så för att skydda den du skämtar med kan det vara bra att klargöra vad som får skrivas och inte.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Brandy som ger ut ett fejknummer som leder till en kille som lurar hennes ragg på helt geniala sätt och Rana, 22, som avslöjade sitt raggs pinsamma bluff.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du skojat med ett syskon någon gång?