Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomsgäng smällde fyrverkerier inne i buss: "Kunde gått riktigt illa"

- 02/01/2017, 18:19 -
Ungdomarna ska ha fört liv på bussen.
1 av 3

Ungdomarna ska ha fört liv på bussen.

Keolis/TT

När de blev tillsagda smällde de fyrverkerier som svar.
2 av 3

När de blev tillsagda smällde de fyrverkerier som svar.

TT

Innan de slog sönder bussens framdörr.
3 av 3

Innan de slog sönder bussens framdörr.

Keolis

Ungdomarna blev tillsagda att dämpa sig men svarade med att tända på raketer inne på bussen innan de slog sönder dörren.

Det var strax efter tolvslaget på nyårsafton som en grupp på cirka 30 berusade ungdomar hoppade på en buss mot Torslanda i Göteborg. Väl inne på bussen så började de föra väsen och var stökiga.

– Busschauffören ska då ha bett dem att lugna ner sig, vilket ungdomarna besvarade med att tända raketer inne i bussen, säger Ulf Bégat, trafikledare på Keolis, till Nyheter24.

Det blev rökutveckling i bussen och chauffören kände att situationen var så ohållbar att han valde att trycka på överfallslarmet och köra åt sidan.

– Eld i en buss är ju riktigt farligt och risken att något tar eld stor. Sedan är det ju alltid riskabelt att störa föraren när hen kör eftersom det kan gå hur illa som helst, förklarar Ulf Bégat.

Bildkälla: Keolis

När ungdomarna förstod att de inte skulle kunna åka vidare med bussen blev de aggressiva och slog sönder bussens framdörr med nödhammaren.

– Sedan kastade de hammaren på den chockade och ledsna föraren. När vi kom till platsen fanns bara en tom och trasig buss kvar, säger Ulf Bégat.

Enligt honom har våldet och hoten mot busschaufförer ökat de senaste åren.

– Det har ökat. Varje vecka blir någon förare hotad, det är när alkoholen går in som vettet går ut, konstaterar han.

Händelsen har polisanmälts. Expressen var först att skriva om incidenten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Felicia vars hund sprang bort på grund av fyrverkerierna och att du kan få fängelse om du skjuter fyrverkerier fel.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde privatpersoner få köpa fyrverkerier?