Måndag 27 Sep
Stockholm

Misstänkt våldtäkt sändes live på Facebook – tre personer är nu anhållna

Tre personer har anhållits efter våldtäkten som sändes live på Facebook.
Tre personer har anhållits efter våldtäkten som sändes live på Facebook. Foto: Google/TT

De tre männen är födda 1992, 1996 och 1998.

Kommentera (312)
Kopiera länk
Dela

Vid 8.24 på söndagsmorgonen fick polisen i Uppsala in tips om en pågående våldtäkt i en lägenhet i Uppsala. Det kom snabbt fram uppgifter om att våldtäkten hade sänts live i en sluten Facebook-grupp. Till en början ville inte polisen kommentera detta men under söndagen bekräftade de uppgifterna, skriver Aftonbladet.

Efter tipset anlände polisen till lägenheten och kunde gripa tre personer som nu är anhållna. De tre männen är födda 1992, 1996 och 1998 och rubriceringen är grov våldtäkt, skriver polisen på sin hemsida.

När polisen kom in i lägenheten pågick fortfarande sändningen och det går tydligt att se på en skärmdump från sändningen hur en polis står framför kameran.

Bildkälla: Facebook

Josefine Lundgren såg sändningen på Facebook och var en av dem som ringde till polisen.

– Han drog av henne kläderna och la sig över henne. När han var klar där hade han tydligen filmat och fotat och lagt upp det på sin egen Snapchat. Han visade upp det i sin telefon i livesändningen sen, berättar hon till Expressen.

Den äldsta av de tre anhållna, 24-åringen har flera tidigare domar på sig. Bland annat är han dömd för narkotikabrott och misshandel och släpptes villkorligt fri från ett fyra månaders långt fängelsestraff i slutet av april förra året, skriver Expressen som även pratat med mannens försvarsadvokat.

– Jag har inte hunnit prata med honom. Mig veterligen har det inte hållits något förhör, det borde inte ha gjorts det, säger Andreas Welin till Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (312)
Kopiera länk
Dela