Måndag 21 Jun
Stockholm

Här är Peter Springares nya utlovade inlägg: "Fått mest stöd av invandrare"

Peter Springare har skrivit ett nytt inlägg.
1 av 4
Peter Springare har skrivit ett nytt inlägg. Foto: TT / Facebook
Springare har mött både kritik och stöd i veckan.
2 av 4
Springare har mött både kritik och stöd i veckan. Foto: Copyright © Petter Koubek All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Petter Koubek
Del 1 av nya inlägget.
3 av 4
Del 1 av nya inlägget. Foto: Facebook
Del 2.
4 av 4
Del 2. Foto: Facebook

I ett nytt Facebook-inlägg skriver polisen Peter Springare om stödet, om kritiken och kartlägger fler misstänkta gärningsmän.

Kommentera (40)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckan har det stormat mycket kring Peter Springare som jobbar som förundersökningsledare vid grova brottsenheten vid Örebropolisen. Han skrev två inlägg som fick mycket kritik, men också mycket stöd.

Bland annat skapades gruppen "Stå Upp För Peter Springare". En grupp som blivit större än statsminister Stefan Löfvens.

TT

I ett av inläggen skriver Springare att han är för invandring, men att de "invandrade kriminella kraftigt överbelastar och håller på att stjälpa vårt rättsystem" och sedan skriver han fingerade namn som påvisar att de flesta som begår brott är av utländsk härkomst.

Ett inlägg som synades av Faktakollen.

En som var starkt kritisk mot inlägget var Leif GW Persson som skrev att Springare borde "hålla käften om det som ligger på skrivbordet". Springare svarade med att han inte alls "behöver hålla käften" – och det gör han inte heller.

I första inlägget utlovade han fler rapporteringar och nu håller han vad han lovat. I sitt nya inlägg som publicerades under fredagen redovisar han hur många som varit misstänkta för det grövsta brottet i brottsbalken – mord/mordförsök.

"Den försvinnande lilla del av alla invandrare som är kriminella, är således kraftigt överrepresenterade här när det gäller mycket grova våldsbrott. Och om nu inte detta skulle vara något så när lika i landet i stort, har vi i Örebro mycket, mycket stora problem", skriver polisen i sitt nya inlägg.

Han börjar inlägget med att tacka alla som stöttat honom och att han inte kunnat jobba så mycket på grund av "stormen" som varit kring honom och hans inlägg.

På slutet skriver Springare att de som visat det största stöder har varit invandrare.

"Väldigt många av brottsoffren i dessa våldsbrott jag och övriga grova brottsutredare i landet utreder, är just invandrare eller barn till invandrare. Därför är det inte heller så konstigt att jag fått så pass stort stöd av just invandrare, eftersom de förstår vad det är jag sätter fingret på", skriver han.

Han skriver också att han kommer fortsätta att uppdatera om vad som händer i grova brotts-utredningar i Örebro.

Här är hela inlägget:


Facebook

Läs också två debattartiklar rörande Peter Springare:

Jag krigar mot IS i Syrien och står upp för Springare

Springare och Birro har fel – det här är varför

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde Springare fortsätta att uppdatera om läget?
Tack för din röst!
Kommentera (40)
Kopiera länk
Dela