Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du kan få skatteåterbäring redan i påsk – om du gör det här senast 1 mars

- 22/02/2017, 09:01 -

Det krävs bara att du fixar en liten sak för att kunna få din skatteåterbäring flera månader före alla andra.

Att deklarera är något rätt tråkigt vi alla måste göra med en viss hatkärlek, men i slutändan kan det ju leda till något kul – nämligen skatteåterbäring.

I vanliga fall brukar ju skatteåterbäringen komma i början på sommaren, men för dig som inte orkar vänta så länge finns det ett enkelt knep för att få skatteåterbäringen flera månader tidigare, skriver Expressen.

Men det är lite bråttom, och du måste uppfylla vissa krav. Här är vad dessa:

1. Du har rätt till att få skatteåterbäring – så klart.

2. Se till att du anmält ett bankkonto dit skatteåterbäringen ska skickas till Skatteverket.

3. Du måste ha registrerat dig på någon av de tre digitala brevlådor som finns – Kivra, Digimail eller Min myndighetspost – innan den 1 mars.

Sedan gäller det att hänga med på vad som händer efter att du gjort det.

Mellan den 8 och 10 mars kommer din deklaration komma till din digitala brevlåda. Du kommer också få ett sms eller ett mail när det hänt så du inte missar det, smart va?

Från den 21 mars kan du sedan börja deklarera. Nio dagar senare, alltså 29 mars, är sista dagen att deklarera via Skatteverkets e-tjänst. Om du deklarerat innan dess har du chans att få in pengarna i påskveckan, så länge du inte gör några ändringar.

Så mellan 5 och 7 april börjar Skatteverket betala ut de första skatteåterbäringarna, om din deklaration klarat Skatteverkets "maskinella kontrollpaket" utan anmärkningar, skriver Expressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det kan bli dyrt om du glömmer att deklarera i tid och att en svensk toppolitiker nekades att dra av på deklarationen för "julklappar".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du en digital brevlåda?