Elin, 17, gjorde obehaglig upptäckt i godispåsen: "Den var riktigt vass"

- 07/03/2017, 21:21
Elin gjorde en väldigt otrevlig upptäckt i sin Haribo-påse.
1 av 4

Elin gjorde en väldigt otrevlig upptäckt i sin Haribo-påse.

Privat

I påsen låg en väldigt lång och vass träflisa.
2 av 4

I påsen låg en väldigt lång och vass träflisa.

Privat

Och den var inte så liten heller.
3 av 4

Och den var inte så liten heller.

Privat

4 av 4

Elin Pettersson hade längtat efter nappar hela dagen när hon gjorde en riktigt obehaglig upptäckt i sin nappåse

Godis är ju som bekant gott. Och 17-åriga Elin Pettersson hade längtat efter hennes favoritgodis – nappar från Haribo – hela dagen när hon äntligen köpte en påse.

Men efter bara några minuters ätande gjorde hon en väldigt märklig, och ganska oroväckande, upptäckt.

– Jag och mina vänner satt i ett grupprum i skolan när jag plötsligt frågade min vän varför hon lagt en träbit i min godispåse, berättar Elin för Nyheter24.

Elins vän sade då att hon inte alls lagt ner någon träbit i hennes nappåse. När Elin lyfte upp träflisan så satt det fast en massa nappar på den och då började vännerna förstå att den legat i själva godispåsen.

– Jag blev ganska chockad. Det fanns inga hål i påsen eller så så den kan inte ha kommit in den vägen, och den var riktigt vass. Tänk om jag inte sett den innan jag stoppade en napp i munnen, då vet jag inte vad som kunnat hända, säger Elin.

Hon lade upp en bild på träflisan i tjejgruppen Pink Room på Facebook. Där skrev flera tjejer att hon borde höra av sig till Haribo på Facebook för att få ersättning.

Så Elin följde tjejernas tips och fick svar från Haribo där de bad henne att skicka påsen med flisan till dem så de kunde undersöka den. De lovade henne även kompensation.

Kommer du våga köpa nappar igen?

– Jag älskar nappar, men det kommer nog ta ett tag innan jag köper dem igen. Jag känner mig lite osäker, en träbit i påsen liksom. Tänk om det är smulor i hela? Nä, usch, det känns inte fräscht, avslutar Elin.

När Nyheter24 når Haribo säger deras kvalitetsansvarige Gitte Uhrenholt att tyvärr kan komma med träbitar från företagets godisformar i den färdiga produkten.

– Vi kan säga att den här träbiten antagligen kommer från en form som använda i produktionen. Vid ett tekniskt fel kan formen fastna i tekniken och gå sönder, vilket tyvärr kan göra att träbitar hamnar i den färdiga produkten.

Uhrenholt poängterar dock att detta är ovanligt och att alla Haribos godispåsar kontrolleras av både människor och metalldetektorer, men att ingen process kan vara 100 procentigt säker.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lucy som hittade en död ödla i si avokadopåse och Kamila som hittade en levande spindel i sin brödpåse.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du äta nappar efter det här?