Två unga män sköts till döds – tros ha skjutits i huvudet

- 09/03/2017, 07:41
Två unga män uppges vara skjutna i huvudet – och har dött av sina skador.
1 av 2

Två unga män uppges vara skjutna i huvudet – och har dött av sina skador.

Google Maps/TT

Polisen körde de två männen till sjukhus men deras liv gick inte att rädda.
2 av 2

Polisen körde de två männen till sjukhus men deras liv gick inte att rädda.

Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Två unga man dog efter att ha blivit skjutna i Stockholmsförorten Kista. Båda männen var runt 20 år gamla.

På onsdagskvällen, strax efter klockan 22, hittades två unga män skjutna i närheten av ett bostadsområde i Kista utanför Stockholm. Enligt Aftonbladet var de båda männen skjutna i huvudet och hittades i en bil.


Männen fördes till sjukhus via polisbil uppger DN, men deras liv gick inte att rädda. Båda männen uppges vara i 20-årsåldern.

Vid 4-tiden gick polisen ut med information på sin hemsida om att båda männen dött av sina skador. Vid samma tidpunkt avslutade polisen den tekniska undersökningen på brottsplatsen – men ingen misstänkt har kunnat gripas.

– Vi har ingen frihetsberövad. Vi arbetar med att sammanställa information från förhör och annat som framkommit under natten. Det handlar mycket om inre spaning just nu. Vi ska också se om teknikerna har fått fram uppgifter som kan hjälpa oss framåt, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Det finns i nuläget många olika uppgifter om hur det misstänkta mordet gått till. Det enda som polisen vill gå ut med är att de vill ha så mycket information som möjligt av personer som kan ha varit vittnen till morden.

Enligt Aftonbladet finns uppgifter om att två gärningsmän lämnat platsen för att fly i en silvrig bil. Den misstänkta bilen tros ha krockat med en bilist som sedan ringde polisen med information om påkörningen.

I veckan har det varit flera skjutningar i Stockholmsförorter. Bland annat i Hallonbergen där två personer dog och under gårdagen i Alby. Polisen vill inte säga om de ser kopplingar mellan morden. De kommer dock att titta på eventuella samband.