Flera läsare har hört av sig om problem med att skicka pengar via Swish.
1 av 2
Flera läsare har hört av sig om problem med att skicka pengar via Swish. - Foto: TT (Montage)
Swedbank meddelar att kunderna får tillbaka sina pengar senare under dagen – och måste swisha igen.
2 av 2
Swedbank meddelar att kunderna får tillbaka sina pengar senare under dagen – och måste swisha igen. - Foto: Max Pixel

Stora tekniska problem hos Swish: "Pengarna kommer inte fram"

Flera läsare har under måndagen hört av sig med besked att de inte lyckats skicka pengar via appen Swish.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Under måndagen har flera läsare hört av sig angående ett problem med appen Swish. En person berättar att han inte lyckats föra över pengar – eller att de inte syns i mottagarens Swish-app.

TT

– Både jag och en kompis har försökt att swisha varandra. Men det syns inte alls i appen att personen mottagit pengarna, även om det stod godkänt när jag swishade, berättar en läsare för Nyheter24.

Personerna i fråga har båda Swedbank – och på den bankens Facebook-sida har flera personer skrivit att de har problem med appen.

En kvinna skriver: "Jag har swishat pengar till flera stycken som ni har som kunder. Dom har inte fått sina pengar. Nu var jag tvungen att göra ännu en betalning. Vad händer med mina pengar om dom inte ens kommer fram?!".

Varpå Swedbank svarar att det har med en teknisk störning från Swish som gör att pengarna inte når mottagaren. Banken skriver också att det fungerar för vissa, men inte för andra.

Swish själva kommenterar att de haft en driftstörning under söndagen, men att appen ska fungera som normalt sedan natten till måndagen.

– De som nu kommenterar att de inte fått sina pengar måste ha vaknat till den tekniska störningen som var under gårdagen och natten till måndagen. Appen är i full gång, säger Per Ekwall, presstalesperson för Swish, till Nyheter24.

Swedbank är medvetna om problemet som varit under natten och pengarna som skickats från Swish kommer inte att nå mottagaren heller.

– Det kommer bli så att vi justerar så att den som skickat pengar kommer att få tillbaka pengarna. Därmed kommer de behöva skicka pengarna en gång till. Vi jobbar för fullt med det här, säger Claes Warrén, presskontakt för Swedbank och Sparbankerna, till Nyheter24.

För att förtydliga så handlar det om personer som skickat sin Swish under tiden då appen hade tekniska problem som måste skicka om sina pengar – och som får tillbaka beloppet som inte kom fram. För de som skickar en swish nu så ska beloppet nå mottagaren.

Läs också om varför experter tror att Swish inte kommer finnas länge till – eller läs om Elsa som blev ombad att swisha tillbaka pengarna efter en misslyckad dejt.

/
/
Har du haft problem med Swish?
Tack för din röst!