En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjade mot barn.
1 av 3
En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjade mot barn. - Foto: Montage TT
Men nu sänker hovrätten hans straff.
2 av 3
Men nu sänker hovrätten hans straff. - Foto: TT
De försvarar straffsänkningen med att han är gammal.
3 av 3
De försvarar straffsänkningen med att han är gammal. - Foto: TT

Man får mildare straff för barnvåldtäkt – för att han är gammal

En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn. Nu sänker hovrätten hans straff.


Det var i augusti som en 67-årig man i Skåne greps efter att ett av hans barn gjort en polisanmälan. Polisen hittade därefter hundratals fotografier och 15 filmer med barnpornografiskt innehåll.

Nu lindrar hovrätten straffet för mannen som även ska ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot minderåriga, uppger TT via Svenska Dagbladet.

Mannen ska ha dömts till åtta års fängelse i tingsrätten för grov våldtäkt mot två barn och sexuellt utnyttjade av ett tredje barn. Åklagaren ville se en skärpning till tio år. Istället sänktes straffet till 7,5 års fängelse.

Anledningen till att straffet sänktes var att hovrätten ville ta hänsyn till mannens, som alltså uppges vara 67 år, ålder och att en del av de övergrepp han dömts för hände för länge sedan, skriver Svenska Dagbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde mannen fått sänkt straff?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.