Ung tjej somnade på nattbussen – tros ha blivit våldtagen av tre män

- 22/03/2017, 08:54 -

Mitt framför alla andra på bussen så ska tre män ha våldtagit en ung flicka. Ingen ingrep under de 30 minuter som det tros ha pågått.

En ung flicka låg och sov på nattbussen hem. Då misstänks tre 20-åringar ha våldtagit henne – framför andra passagerarna på bussen. Övergreppet ska ha hållit på i en halvtimme utan att någon ingrep.

En av 20-åringarna står nu åtalad för våldtäkt på den sovande och berusade flickan. De andra två åtalas för medhjälp.

Övergreppet skedde på en nattbuss på väg mot Mörby Centrum i Danderyd utanför Stockholm den 3 juni förra året. I åtalet står att flickan var alkoholpåverkad och somnade på nattbussen. Hon blev senare sexuellt utnyttjad av de tre männen som hon ska ha varit bekant med.

– Det är jättekonstigt att chauffören som måste ha uppsikt inte ingrep eller att passagerare som satt i närheten bara gick av, säger kammaråklagare Annika Lille till Aftonbladet.

Eftersom flickan låg och sov befann hon sig i en särskilt utsatt situation, menar åklagaren som jämför övergreppen med samlag. De tre 20-åriga männen nekar till brott. Enligt kammaråklagaren påstår männen att det de gjorde "inte var så farligt".

Enligt Aftonbladet säger 20-åringens, som är misstänkt för våldtäkt, försvarare Mats Ljungqvist att de har förnekat brott sedan dag ett.

Men vad männen inte visste var att övergreppen fångades på film av en övervakningskamera i bussen. Filmen visar delar av händelseförloppet. Om de inte döms för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt så yrkar åklagaren på att de fälls för sexuellt tvång och medhjälp till sexuellt tvång.

Läs också om en våldtäktsmisstänkt pojke som fick gå kvar på sin skola och sen våldtog igen.