När de nästan avslutat måltiden fick Ebbas pojkvän syn på något i sin soppa.
1 av 4
När de nästan avslutat måltiden fick Ebbas pojkvän syn på något i sin soppa. - Foto: Privat
Paret åt på en restaurang i Västra hamnen i Malmö på Söndagen.
2 av 4
Paret åt på en restaurang i Västra hamnen i Malmö på Söndagen. - Foto: TT
Soppan som den såg ut vid serveringen.
3 av 4
Soppan som den såg ut vid serveringen. - Foto: Privat
Men paret skulle snart få sig en riktigt obehaglig överraskning.
4 av 4
Men paret skulle snart få sig en riktigt obehaglig överraskning. - Foto: Privat

Ebbas pojkvän gjorde vidrigt fynd i soppan: "Han blev helt vit"

Ebba och hennes pojkvän bestämde sig för att äta lunch på en fin restaurang i Malmö, men besöket slutade med illamående.


I söndags var 19-åriga Ebba och hennes pojkvän ute på en vårpromenad i soliga Malmö. De gick längs med vattnet i Västra Hamnen och bestämde sig för att äta lunch på en lite finare restaurang med sjöutsikt.

De satte sig och Ebba beställde in en spätta, medan hennes pojkvän tog en skaldjurssoppa. De fick in maten och började äta. Det var när de båda nästan ätit upp som Ebbas pojkvän plötsligt stelnade till.

– Han blev helt vit i ansiktet, stirrade ner i sin tallrik och sa: "Ser du vad jag ser?". Jag trodde han fått syn på något skadedjur eller så och vågade knappt titta, men sedan såg jag vad det var, berättar Ebba för Nyheter24.


Maten som den såg ut när den kom in. Bildkälla: Privat

Det Ebbas pojkvän fått syn på var ett plåster som låg i hans soppa. Något som både han och Ebba fann otroligt äckligt. De bestämde sig för att pojkvännen skulle gå in och prata med personalen.

– Han gick in och berättade vad han hittat. De sa att plåsterskåpet i köket satt precis ovanför grytan där de gjorde soppan, så de menade att det måste ramlat ner. Men då borde vi ju hittat plastbitarna som suttit på också, vilket vi inte gjorde, säger Ebba.

Paret fick pengarna tillbaka för soppan, men de kunde fortfarande inte släppa tanken på fyndet på en lång stund. Båda kände sig rejält illamående när de lämnade restaurangen.

Väl hemma tittade Ebba igenom bilderna hon tagit under dagen och fick då syn på plåstret på en av dem. Hon hade alltså lyckats fånga det på bild utan att veta om det.

På bilderna upptäckte Ebba en mörkare fläck på plåstret. Hon visade dem för sina kollegor inom sjukvården och de var alla överens om att det var blod på plåstret.

– De sa till och med att vi kanske borde kolla oss för blodsmittor.


Det Ebba tror är blodspår på plåstret. Bildkälla: Privat

Ebba har nu anmält restaurangen för granskning hos kommunen. Hon känner också att det inte verkade som personalen tog händelsen på så stort allvar.

– De borde kanske varit mera skuldmedvetna, det hade jag varit i deras sits, men de verkade inte överdrivet ledsna över det som inträffat, trots att det visar på bristande rutiner och hygien från deras sida i köket.

När Nyheter24 når restaurangen är chefen på semester, men en anställd säger att de beklagar det inträffade. Hen säger också att de inte kan förstå hur plåstret hamnade i soppan.

– Jag jobbade den dagen, jag förstår inte alls hur det kan ha hänt. Vi har inte ens plåster i köket och all personal som har skadat sig måste ha plasthandskar, både för sin egen och gästernas skull, säger personen och tillägger:

– Vi ser det såklart som allvarligt och strävar efter att ha nöjda gäster, vilket vi har i 99 procent av fallen. Det enda jag kan göra är att beklaga det som hänt och säga att vi har kompenserat dem, avslutar personen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lucy som hittade en ödla i sin avokadopåse och Elin som hittade något riktigt vasst i sin Haribo-påse.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hittat något oväntat i maten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.