En "hemmafixare" har gått lite för långt på Lilla Essingen i Stockholm.
1 av 3
En "hemmafixare" har gått lite för långt på Lilla Essingen i Stockholm. - Foto: TT BILD
Mannen tyckte att husnumren på Strålgatan var felaktiga.
2 av 3
Mannen tyckte att husnumren på Strålgatan var felaktiga. - Foto: TT BILD
Så han tog saken i egna händer och satte upp nya skyltar.
3 av 3
Så han tog saken i egna händer och satte upp nya skyltar. - Foto: TT BILD

Hyresgäst vräkt – ändrade vägskyltar och hittade på nya portnummer

Hyresgästen skrapade bort siffrorna på husen och ersatte dem med siffror i urklippt kartong och plast, flera gånger om.


Rätt ska vara rätt.

Det tyckte i alla fall hyresgästenLilla Essingen i Stockholm. Han störde sig på att gatunumren på Strålgatan började på nummer ett istället för tre och klagade över saken till sin hyresvärd.

När han inte fick rätt i saken bestämde han sig för att ta saken i egna händer, bokstavligen.

Enligt Hem&Hyra ändrade hyresgästen först på vägskyltarna två gånger. Sen skrapade mannen bort siffrorna på husen och tillverkade egna siffror i urklippt kartong som han satte upp istället.

När kartongen plockades ner satte han upp nya siffror i plast, hela sex gånger under en femveckorsperiod.

Strålgatan på Lilla Essingen i Stockholm. Bildkälla: Google Street View

Hyresgästen har även stört sig på grannarnas lägenhetsnummer och vindsförrådens numrering och ändrat runt på siffrorna där med, samt erbjudit sig att hjälpa sina grannar om de tycker att något annat behöver fixas i huset.

Efter ett tag bytte hyresgästen fokus från "felaktig" numrering till att istället ge sig på att hemmafixa i den gemensamma tvättstugan. Där kopplade han in varmvatten i tvättmaskinerna så att de gick sönder, vilket innebar dyra reparationskostnader.

Enligt Hem&Hyra har mannen polisanmälts på grund av problem med matleveranser inte har kommit fram på grund av de felaktiga husnumreringarna.

Enligt polisanmälan så har mannens beteende också inneburit en fara för utryckningsfordon i akuta situationer, eftersom att skyltningen har varit felaktig.

På grund av problemen med vägskyltarna, husnumren och det felkopplade vattnet i tvättstugan såg hyresvärden ingen annan lösning än att säga upp mannens hyreskontrakt.

En annan person som tog saken i egna händer, var Michael som i en hjälteinsats räddade en hund ur ett brinnande hus – problemet var bara att hunden inte behövde räddas.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du överens med dina grannar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt vinstlyft för Nordea

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.