Köpcentret Emporia spärrades av på lördagskvällen.
1 av 3
Köpcentret Emporia spärrades av på lördagskvällen. - Foto: TT
Polisens bombgrupp ska ha undersökt ett misstänkt föremål.
2 av 3
Polisens bombgrupp ska ha undersökt ett misstänkt föremål. - Foto: TT
Vid 23-tiden var bombgruppen ännu kvar på platsen.
3 av 3
Vid 23-tiden var bombgruppen ännu kvar på platsen. - Foto: TT

Misstänkt föremål hittat i Malmö – polisens bombgrupp på plats

Under lördagskvällen hittades ett misstänkt föremål vid Emporia köpcenter i Malmö. Polisens bombgrupp ska vara på plats och undersöker föremålet.


Vid 20.05 fick polisen in ett larm om ett misstänkt föremål i ett parkeringshus i köpcentret Emporia i centrala Malmö, skriver Sydsvenskan.

Köpcentret utrymdes och samtliga butiker, som i vanliga fall har öppet till 22 stängdes. Klockan 22.25 kom polisens bombgrupp till platsen för att undersöka föremålet.

Vid 23.45 var bombtekniker fortfarande kvar på platsen.

– Man jobbar lugnt och metodiskt på platsen. Vi tar det säkra före det osäkra, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral till Sydsvenskan.

Ännu har ingen explosion skett, rapporterar Sydsvenskan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Något lägre vinst för Tele2

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.