Hunden Iggy blev dådet på Drottninggatans sjätte dödsoffer

Totalt mördades fem människor och en hund i den brutala attacken på Drottninggatan i Stockholm.


Under fredagen kraschade en lastbil in i Åhléns City mitt i centrala Stockholm. Innan dess hade lastbilen kapats och kört i hög hastighet genom en gågata på Drottninggatan.

Kort därefter greps en misstänkts gärningsman vid namn Rakhmat Akilov. En uzbekisk medborgare som uppges ha sympatier med terrorsekten IS.

Den misstänkta terroraktionen tog fem människor och en hunds liv. Nu tros hundens identitet ha fastställts.

Facebook

Det är hundkenneln och djurhemmet Dogs' Aid Animal Sanctuary som delat ett inlägg på Facebook där de skriver att hunden Iggy adopterades från deras kennel i Dublin 2012. Inlägget har fått över 2 900 reaktioner och nästan 900 delningar.

Facebook

Sent på söndagskvällen skriver de:

"Vi är djupt ledsna över lärdomen att en av våra hundar blev mördare i terrorattacken i Stockholm. Dogs' Aid Iggy fick ett vackert hem i Sverige 2012.

RIP vackra, speciella kille.

Spring till Bron kära du, alla dina vänner på Dogs' Aid väntar där på dig. Hundra stjärnor kommer leda dig på vägen. En minnesplats har satts upp där han tog sin sista promenad och den är nu full av blommor, ljus och godis. Våra tankar går till Iggys familj. De älskade honom mycket och gav honom det bästa livet tänkbart. Hans familj ber om att få bli lämnade ifred under den här ledsna och traumatiska perioden."

Facebook

Vila i frid.

Ett kort från hundkenneln går att hitta vid minnesplatsen för offren och det var samma Markus som satt upp minneslunden, som Nyheter24 skrivit om tidigare, som skrivit meddelandet.

Dogs' Aid har vänligen avböjt att kommentera saken ytterligare när Nyheter24 kontaktar dem – med hänsyn för den drabbade familjen.

Det står inte klart om hunden fortfarande hade samma namn som när han adopterades.

Se hur människor i sista sekund klarar sig från att bli påkörda av lastbilen:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.