Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Springare uppmanar alla att lämna gruppen: "Rasister som spårat ur"

- 12/04/2017, 10:25 -

Polisen Peter Springare tar avstånd från den Facebookgrupp som skapats i hans ära.

Peter Springare är polisen som skrev ett mycket uppmärksammat inlägg där han påstod att invandrade begår fler brott än svenskar.

Facebookinlägget blev startskottet på en lång debatt där många motsatte sig Springares åsikter. Bland annat sa Leif GW Persson att Springare borde "Hålla käften".

Men polisen backades också av hundratusentals personer.

I hans ära skapades Facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare" som på onsdagsförmiddagen har nästan 200 000 medlemmar.

Nu tar Peter Springare själv avstånd från gruppen.

Så här skriver han i ett nytt Facebookinlägg:

"Vad gäller den stora supportergruppen "Stå upp för Peter Springare" som finns på facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur."

Och:

"Därför vill jag rekomendera[sic!] alla de som verkligen tar avstånd från det som PM och hans admin släpper igenom i gruppen, att söka sig till andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för. "

Läs hela inlägget här:

Det här gick inte hem hos gruppen administratörer. Efter att Springare tagit avstånd fick gruppen ett nytt namn. Gruppen bytte namn till "Stå upp för sanningen" och i samma veva lämnade ungefär 4 000 personer gruppen.

Under dagen bytte gruppen namn ytterligare flera gånger. Först "Stå Upp för sanningen", "Stå upp för sanningen som är relativ", "Vi som står upp för våra åsikter" och "#jagärsåjävlatrött".

Står du upp för Peter Springare?