Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du bli rik – på att panta plastpåsar

- 30/04/2017, 22:11
Snart kommer du kunna plastpåsar.
1 av 3

Snart kommer du kunna plastpåsar.

Pixabay/TT

Vilket är riktigt bra för miljön.
2 av 3

Vilket är riktigt bra för miljön.

TT

Så se till att inte kasta dina plastpåsar i fortsättningen.
3 av 3

Så se till att inte kasta dina plastpåsar i fortsättningen.

Pixabay

Alla vet att man får pengar för att panta burkar, men nu kommer det även komma pant på plastpåsar. Så se till att inte slänga dem.

Det är Hemköp som lanserar påspanten för att uppmuntra folk att återvinna sina plastpåsar istället för att slänga dem.

Projektet kommer att lanseras på Hemköp i Torsplan i Stockholm. Där kommer kunderna kunna köpa en plastpåse och sedan få en krona tillbaka när de pantar påsen.

Kronan kommer att dras från köpebeloppet och kunden får lämna påsen i ett kärl. Hemköp återvinner sedan plasten och gör om den till nya, svarta sopsäckar.

Och om kunden inte vill få tillbaka sin krona kommer Hemköp skänka den till organisationen Städa Sverige som sanerar hav och sjöar från plast.

I samband med lanseringen av projektet kommer Hemköp också höja priset på sina plastpåsar med 50 öre, skriver företaget på sin hemsida.

De skriver också att de som företag inte tjänar något på projektet, utan enbart gör det för miljöns skull. I dagsläget är det bara påsar från Willys och Hemköp som går att panta eftersom Hemköp inte kan veta om påsar från andra butiker använt en miljöovänlig tryckfärg eller liknande.

Det här är inte första gången som Hemköp gör något för att främja pantkulturen, kolla bara in den här geniala pantmaskinen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du panta plastpåsar?