Under kvällen den 21 mars i år knivhöggs en man till döds i Borås och ytterligare två personer skadades allvarligt. Nu går polisen ut med namn och bild på den misstänkta gärningsmannen.
1 av 2
Under kvällen den 21 mars i år knivhöggs en man till döds i Borås och ytterligare två personer skadades allvarligt. Nu går polisen ut med namn och bild på den misstänkta gärningsmannen. - Foto: Polisens bild/TT
Den efterlysta mannen heter Sharam Karim och är 23 år.
2 av 2
Den efterlysta mannen heter Sharam Karim och är 23 år. - Foto: Polisens bild

Sharam Karim jagas av polis – misstänks för knivmord i Borås

Polisen vädjar till allmänheten om tips på var den misstänkta mördaren kan befinna sig, efter mordet i Borås i mars.


Under kvällen den 21 mars i år knivhöggs en man till döds i Borås. Mordet skedde i bostadsområdet Hässleholmen.

I samband med attacken skadades även ytterligare två män allvarligt och fördes sedan till sjukhus.

Nu går polisen ut med namn och bild på den efterlysta mannen som är häktad i sin frånvaro. Han har varit spårlöst försvunnen sedan kvällen då mordet begicks.

Den misstänkte heter Sharam Karim och är 23 år gammal. Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för ett knivmord och två mordförsök tillsammans med två kumpaner.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.

– Det är ett allvarligt våldsbrott i gängmiljö, kan man säga. Våra tre målsägande befinner sig uppe på Hässleholmen och enligt vår uppfattning blir de uppsökta av en konstellation med individer och så händer det här, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid polisen i Borås till Expressen.

I samband med knivbråket befann sig ett stort antal ungdomar på platsen. De två andra männen som skadades i attacken blev knivhuggna med ett flertal hugg.

Ingen greps direkt i samband med händelsen. Men i mitten av april häktades två män födda i början av 90-talet. De är nu sannolikt misstänkta för mord och mordförsök.

Enligt Magnus Dahl bedöms han inte som farlig för allmänheten. Däremot anses hotbilden mot Karim själv vara stor med tanke på omständigheterna.

I dagsläget vet inte polisen om Sharam Karim befinner sig i Sverige eller kan ha lämnat landet, men de arbetar efter teorin att han har lämnat Borås.

Magnus Dahl avråder allmänheten från att själv ingripa, utan vädjar om att de som har upplysningar om var Sharam Karim befinner sig kontaktar polisen direkt istället på nummer 114 14, skriver Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.