19-åriga Tova kom inte hem efter att hon skulle gått på en fest.
1 av 4
19-åriga Tova kom inte hem efter att hon skulle gått på en fest. - Foto: Polisen/TT
Men hon kom aldrig fram till festen.
2 av 4
Men hon kom aldrig fram till festen. - Foto: Polisen
En av männen som sitter misstänkt för mordet sade dock till hennes föräldrar att hon tagit en taxi från gården.
3 av 4
En av männen som sitter misstänkt för mordet sade dock till hennes föräldrar att hon tagit en taxi från gården. - Foto: TT
Tova hittades död i en sjö i närheten av gården.
4 av 4
Tova hittades död i en sjö i närheten av gården. - Foto: TT

Billy Fagerström sa att Tova tagit taxi till festen på mordnatten

Tovas föräldrar sökte upp en av de män som nu sitter misstänkt för mord på söndagen. Då sade han att Tova lämnat gården med taxi.


Tova Moberg, 19, hittades död i en sjö natten till måndag. Hon påträffades i närheten av en gård i utanför Hudiksvall. Tre män sitter anhållna misstänkta för mord.

En av dessa, en 22-åring som Tova tidigare haft en relation med vid namn Billy Fagerström, blev uppsökt av Tovas föräldrar dagen efter Tova försvunnit. Föräldrarna åkte hem till mannen efter att de märkt att dottern inte kommit hem från den fest hon skulle gått på, skriver Aftonbladet.

Enligt en nära vän till Tova, som fått förtroende att tala i familjens ställe, så hade mannen kommit med flera olika förklaringar till var Tova kunde vara.

– Han kom med olika idéer och sa att han inte visste var hon var. Han sa att Tova hade varit på gården, men att hon hade tagit taxi därifrån med någon, tidigt på kvällen.

Men Tovas föräldrar fick inte historien att gå ihop då ingen av hennes närmaste vänner hört något om att hon skulle dyka upp med taxi. Och hon kom heller aldrig fram till festen.

Tovas föräldrar kände inte till att Tova på kvällen begett sig till den gård där den 22-årige mannen befann sig. Tova och mannen hade sedan de var 14 eller 15 haft en relation, men den beskrivs av familjens vän som väldigt destruktiv.

– Hon har inte fått göra saker eller umgås med kompisar. Han har varit väldigt svartsjuk, säger vännen.

I slutet av mars polisanmäldes mannen för att ha misshandlat Tova. I samband med anmälan framkom det även att det hänt upprepade gånger under relationen, skriver Aftonbladet.

Alla tre männen nekar till mordanklagelserna.

Tovas pappa har tidigare skrivit om sorgen efter dottern. Du kan se mer i klippet nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, meddelar det ryska försvarsdepartementet, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.