Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Billy Fagerström sa att Tova tagit taxi till festen på mordnatten

Nyheter | 16/05/2017 21:32

Tovas föräldrar sökte upp en av de män som nu sitter misstänkt för mord på söndagen. Då sade han att Tova lämnat gården med taxi.

Tova Moberg, 19, hittades död i en sjö natten till måndag. Hon påträffades i närheten av en gård i utanför Hudiksvall. Tre män sitter anhållna misstänkta för mord.

En av dessa, en 22-åring som Tova tidigare haft en relation med vid namn Billy Fagerström, blev uppsökt av Tovas föräldrar dagen efter Tova försvunnit. Föräldrarna åkte hem till mannen efter att de märkt att dottern inte kommit hem från den fest hon skulle gått på, skriver Aftonbladet.

Enligt en nära vän till Tova, som fått förtroende att tala i familjens ställe, så hade mannen kommit med flera olika förklaringar till var Tova kunde vara.

– Han kom med olika idéer och sa att han inte visste var hon var. Han sa att Tova hade varit på gården, men att hon hade tagit taxi därifrån med någon, tidigt på kvällen.

Men Tovas föräldrar fick inte historien att gå ihop då ingen av hennes närmaste vänner hört något om att hon skulle dyka upp med taxi. Och hon kom heller aldrig fram till festen.

Tovas föräldrar kände inte till att Tova på kvällen begett sig till den gård där den 22-årige mannen befann sig. Tova och mannen hade sedan de var 14 eller 15 haft en relation, men den beskrivs av familjens vän som väldigt destruktiv.

– Hon har inte fått göra saker eller umgås med kompisar. Han har varit väldigt svartsjuk, säger vännen.

I slutet av mars polisanmäldes mannen för att ha misshandlat Tova. I samband med anmälan framkom det även att det hänt upprepade gånger under relationen, skriver Aftonbladet.

Alla tre männen nekar till mordanklagelserna.

Tovas pappa har tidigare skrivit om sorgen efter dottern. Du kan se mer i klippet nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.