En kvinna åtalas för narkotikabrott efter att ha ätit en födelsedagskaka.
1 av 3
En kvinna åtalas för narkotikabrott efter att ha ätit en födelsedagskaka. - Foto: Montage/TT
Hon ska ha fått kakan av bekanta på krogen.
2 av 3
Hon ska ha fått kakan av bekanta på krogen. - Foto: TT
Hon och hennes väninnan började skratta hysteriskt när de åt kakan. När de började uppleva andningsbesvär ringde de ambulans.
3 av 3
Hon och hennes väninnan började skratta hysteriskt när de åt kakan. När de började uppleva andningsbesvär ringde de ambulans. - Foto: TT

Kvinna åt födelsedagskaka – nu åtalas hon för narkotikabrott

En 31-årig kvinna i Halmstad åtalas för narkotikabrott efter att ha ätit en kaka, som hon fick på krogen av några bekanta.


En 31-årig kvinna i Halmstad åtalas för narkotikabrott efter att ha ätit en födelsedagskaka – som hennes vänner hade gett henne.

Det hela började en söndag tidigare i år när kvinnan och hennes vän skulle äta pannkakor. Kvinnan kom då på att hon hade en annan kaka hemma, som hon bara några dagar tidigare hade fått av några vänner på krogen, skriver Hallandsposten.

Kvinnan hade då firat sin födelsedag och de bekanta hade gett henne ett bakverk, "en liten gul kaka".

En kaka som hon misstänkte innehöll cannabis, men inte visste helt säkert. Hon och väninnan bestämde sig ändå för att testa och se vad som hände.

Det hela slutade med att de fick ringa ambulans.

Det dröjde nämligen inte länge efter att kvinnorna hade börjat äta av kakan som de började skratta hysteriskt. I förhör berättar 31-åringen att "allting blev jättekonstigt", att det var extremt obehagligt och hon trodde att hon skulle dö.

Det var när de båda kvinnorna fick andningsproblem som de till slut ringde ambulans. Kort därefter anlände polisen, som beslagtog resterna av kakan.

Kakan skickades på analys som bekräftade misstankarna: den innehöll cannabis.

Polisen hittade dessutom en ampull med dopningsmedel. Något som enligt 31-åringen tillhörde hennes före detta sambo, som ska ha bett henne ta hand om den när de separerade.

Kvinnan har erkänt cannabisintaget. Nu åtalas hon för narkotikabrott och dopningsbrott, skriver Hallandsposten.

Se även hur polisen lurar polisen knarklangarna på darknet:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

2 timmar sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.