Det var när 18-åriga Mikaela skulle på pojkvännens student som hon föll ihop.
1 av 2
Det var när 18-åriga Mikaela skulle på pojkvännens student som hon föll ihop. - Foto: Privat
Då kom två tjejer springande på en gång och hjälpte henne. Nu vill hon hitta tjejerna.
2 av 2
Då kom två tjejer springande på en gång och hjälpte henne. Nu vill hon hitta tjejerna. - Foto: Privat

Mikaela, 18, vill hitta tjejerna som hjälpte henne vid Ullevi

Det var när 18-åriga Mikaela skulle på pojkvännens student som hon föll ihop. Då kom två tjejer springande på en gång och hjälpte henne.


Mikaela Wiberg, 18, från Göteborg skulle gå på pojkvännens student i onsdags runt 13-tiden. Men när hon blev avsläppt och skulle gå dit där studenterna skulle springa ut så vek sig hennes ben.

Nu vill hon komma i kontakt med de två tjejerna som på en gång sprang fram och hjälpte Mikaela.

– Jag kunde inte stå upp och ramlade ihop. Mitt knä gick ur led och jag hade kunnat blivit påkörd om inte de här två tjejerna hade sprungit fram till mig och burit mig åt sidan. De räddade mig, berättar Mikaela för Nyheter24.

Men eftersom Mikaelas pojkvän skulle springa ut och ta studenten ville hon inte ringa en ambulans på en gång. Men hon kunde inte ta sig fram själv, så de två tjejerna bar henne hela vägen fram till pojkvännen.

– Tjejerna bar mig en lång väg och fick mig att känna mig så trygg och lugn, pratade med mig när jag grät för det gjorde så ont. Och visste precis vad de skulle göra, de var jättesnälla.

Mikaela kom fram till sin pojkvän och tjejerna som hade hjälpt henne hade bråttom så hon hann bara säga tack snabbt sedan var tjejerna borta.

– Jag hann inte tacka tillräckligt så jag vill komma i kontakt med tjejerna och träffa dem.

Mikaela som tar studenten i år hade planerat att åka utomlands, något hon inte kan göra nu.

– Jag kan knappt gå och ska operera knät. Men jag vill verkligen tacka tjejerna som hjälpte mig så snabbt. Ser man någon som har ramlat så ska man hjälpa till. Jag såg två stycken som bara stod och kollade när jag låg på backen.

Händelsen skedde vid övergångsstället vid Ullevi nära hamburgerrestaurangen Max. Känner du igen dig, eller vet mer om händelsen, kan du maila ditt tips till tips@nyheter24.se.

I spelaren nedan kan du se när studentens dröm går i uppfyllelse – får stå på scen med sin största idol.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tar du studenten i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.