Svensk moskéledare gillade lastbilsattack på Facebook

Mannen är även kommunanställd i Eskilstuna.


En skandal skakar just nu Eskilstuna. Enligt P4 Sörmland har en kommunanställd, som också sitter i ledningen för Al Rahman-moskén, delat och gillat ett grovt klipp på Facebook. 

Det var i januari i år som klippet spreds, och det visar hur en lastbil kör över ett flertal israeliska soldater i Jerusalem. 

Den kommunanställde har delat klippet med en glad smiley.

Men företrädare för moskén tycker inte det är uppseendeväckande att klippet delats. Enligt P4 Sörmland hänvisar man till yttrandefriheten och att mannen är kritisk till Israel. 

Inte heller Eskilstuna kommun ser speciellt allvarligt på saken, och man menar att man känt till inlägget under en längre tid. 

– Jag vill inte gå in på enskild medarbetarnivå utan jag vill hålla mig på en övergripande nivå. Kommunen arbetar mot våldsbejakande extremism, säger Marianne Hagman, som är chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna till P4

Nyligen stod det klart att Anders Behring Breivik bytt namn – läs mer om det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde han få sparken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.