Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk moskéledare gillade lastbilsattack på Facebook

- 13/06/2017, 11:36 -

Mannen är även kommunanställd i Eskilstuna.

En skandal skakar just nu Eskilstuna. Enligt P4 Sörmland har en kommunanställd, som också sitter i ledningen för Al Rahman-moskén, delat och gillat ett grovt klipp på Facebook. 

Det var i januari i år som klippet spreds, och det visar hur en lastbil kör över ett flertal israeliska soldater i Jerusalem. 

Den kommunanställde har delat klippet med en glad smiley.

Men företrädare för moskén tycker inte det är uppseendeväckande att klippet delats. Enligt P4 Sörmland hänvisar man till yttrandefriheten och att mannen är kritisk till Israel. 

Inte heller Eskilstuna kommun ser speciellt allvarligt på saken, och man menar att man känt till inlägget under en längre tid. 

– Jag vill inte gå in på enskild medarbetarnivå utan jag vill hålla mig på en övergripande nivå. Kommunen arbetar mot våldsbejakande extremism, säger Marianne Hagman, som är chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna till P4

Nyligen stod det klart att Anders Behring Breivik bytt namn – läs mer om det här!

Borde han få sparken?