- Foto: TT

Polisens har gripit en misstänkt man efter lastbilskraschen

Polisen söker nu intensivt efter den man som ska ha kört in i flera fordon med en lastbil i Stockholm.


Det var vid 08.37 på tisdagsmorgonen som ett larm om en trafikolycka nådde polisen. En lastbil ska ha kört in i en taxi bakifrån på Götgatan i centrala Stockholm. Därefter körde han till Bondegatan där han lämnade fordonet och sprang från platsen.

En person, taxichauffören, uppges i dagsläget skadad och det är osäkert hur många andra bilar föraren körde in i.

– Hur många fordon som har körts på under den färden har jag inga uppgifter på, berättar Sven-Erik Ohlsson vid polisen till Nyheter24.

Händelsen rubricerades till en början som trafikolycka och smitning. Polisen har nu inlett en förundersökning om mordförsök.

– Vi kan inte utesluta att det inte var avsiktligt. Det öppnar upp för fler resurser, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Enligt uppgifter till Expressen ska lastbilen ha varit stulen. Lastbilen ska stå skriven på den ideella föreningen Tjuvgods.se. 

– Vi hade inte ens hunnit anmäla lastbilen stulen när vi hörde om detta, säger Curre Cederström från Tjuvgods, till Expressen.

Polisen letar nu intensivt efter föraren som uppges vara en man med snickarbyxor och grön keps. Under flykten ska mannen ha tappat den gröna kepsen.

Helikopter, poliser och krimpersonal används i den intensiva jakten på mannen.

Även polisens bombtekniker är på plats för att undersöka lastbilen.

Flera gator på Södermalm är nu avspärrade – Skånegatan, Katarina bangata och Gotlandsgatan. Gatorna är avspärrade för att polisen ska kunna arbeta i lugn och ro, skriver Expressen.

Taxichauffören uppges ha skadats i samband med händelsen.

Vid lunchtid kom uppgifter om att en man gripits misstänkt för händelsen, skriver Expressen.

 Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!