Diana har varit försvunnen sedan i söndags.
1 av 4
Diana har varit försvunnen sedan i söndags. - Foto: Privat/TT/Googe Maps
Hon sågs senast av sin farmor vid åtta-tiden på morgonen.
2 av 4
Hon sågs senast av sin farmor vid åtta-tiden på morgonen. - Foto: Privat
Familjen tror att hon håller sig undan men hon har setts på både bussar och spårvagnar.
3 av 4
Familjen tror att hon håller sig undan men hon har setts på både bussar och spårvagnar. - Foto: Privat
Hon bär slöja frivilligt enligt hennes mamma Jeantte, men har sedan hon försvann setts utan den av personer som tipsat om att de sett henne.
4 av 4
Hon bär slöja frivilligt enligt hennes mamma Jeantte, men har sedan hon försvann setts utan den av personer som tipsat om att de sett henne. - Foto: Privat

Diana, 15, försvann i söndags – nu vädjar familjen om hjälp

15-åriga Diana sågs senast i sitt hem i Bergsjön, Göteborg. Men sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.


I söndags sågs 15-åriga Diana för sista gången av hennes farmor vid åtta-tiden på morgonen. Hon ska då ha haft pyjamas på sig. Farmodern lämnade sedan hemmet och gick ut. När Dianas mamma Jeanette vaknade vid nio-tiden var Diana inte hemma.

– Det verkar som hon gått ut bara en liten stund efter farmodern. Vi tror att hon håller sig borta frivilligt genom att åka runt, säger Dianas mamma till Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Sedan Dianas försvinnande har Missing People gått ut med en efterlysning och hon är också efterlyst av polisen. Flera personer har ringt in tips om att de sett Diana på både bussar och spårvagnar, men inget har lett till någon insats ännu.

– Jag ringde till polisen när jag fått ett sådant tips och frågade om de inte skulle skicka en bil, men de sa att de inte kunde. Och jag satt hemma med tre andra barn, berättar Dianas mamma.

– Men jag och min syster kunde till slut ge oss iväg med bilen. Vi har stannat bussar på vägen och letat, och även letat på spårvagnar.

Bildkälla: Privat

Hon vill dock poängtera att det inte finns någon hotbild mot Diana från släktingar eller liknande. Samt att det är hennes eget val att bära slöja.

– Diana går nästan aldrig ut. Hon går mellan skolan och hemmet. Har inte så många vänner. Man får liksom muta henne för att hon ska gå och köpa mjölk. Så det här är väldigt olikt henne.

Diana är 162 centimeter och väger ungefär 65 kilo. Det troligaste är att hon inte bär sjal för tillfället då de flesta som sett henne sagt att hon varit utan.

Bildkälla: Privat

Har du sett Diana kan du tipsa polisen på 114 14.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Patrik som varit försvunnen sedan han gick av tåget vid fel station för tre veckor sedan. Han har setts av flera personer sedan dess. I videon kan du se hur Patrik går för att kunna hjälpa till i sökandet.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!