Zara Larsson. Andra svenska artister
100 mäktigaste 100 unga - Foto: lista på svenska artister

Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

Artister, bloggare, instagrammare, politiker och företagare. Nyheter24 listar Sveriges 100 mäktigaste unga 2017.


1. (NY) Linnéa Claeson, 25, handbollsspelare och jämställdhetsambassadör

2017 har varit Linnéa Claesons år. Hon är inte bara en riktigt duktig handbollsspelare, utan också någon som alltid står upp för jämställdhet och rättvisa. Med Instagram-kontot assholesonline vågar hon driva med idioter som utsätter henne för sexuella trakasserier och hot. Modig. Rolig. Talangfull. Och ett hopp för Sveriges unga framtid. En självklar förebild för alla i hela Sverige.

TT Bild

2. (1) Zara Larsson, 19, sångerska

Zara är, och kommer alltid vara, queen. Hon är en badass sångerska, en självsäker artist och framförallt så står hon alltid upp för sina ideal. Samtidigt som hon vågar provocera. Ett nytt album är en viktig fjäder i hatten för den otroligt unga förebilden. Hon föll precis på mållinjen den här gången.

Stella Pictures

3. (16) Therese Lindgren, 30, youtuber och författare

Vad viktigt det är att våga visa alla sidor av sig själv! Det buskapet förmedlas verkligen av Sveriges populäraste youtuber. Hon vågar inte bara bjuda på sig själv, utan pratar också öppet om sin panikångest och depression. En fantastisk förebild för både unga och gamla.

TT Bild

4. (11) Victor Nilsson Lindelöf, 22, fotbollsspelare

Han är trots sin ringa ålder på 22 år en av Sveriges absolut bästa fotbollsspelare och skrev i juni på för storklubben Manchester United, där övergångssumman låg på hisnande 350 miljoner kronor. Räkna med att ni kommer höra om "Vigge" i många år framöver.

TT Bild

5. (NY) Linn Ahlborg, 17, youtuber

Med bara 17 år på jorden är det imponerande hur stort inflyatande den här tonåringen från Gävle har. Hon har en välbesökt blogg, nästan 340 000 prenumeranter på Youtube (och över en miljon visningar på utvalda klipp!). Vad gjorde vi ens innan Linn klev in i strålkastarljuset?

Instagram

6. (54) Bianca Ingrosso, 22, bloggare

Bianca är en av Sveriges sanna it-girls. Med ivriga fans som väntar på nästa blogginlägg eller avsnitt av Wahlgrens Värld är hon en självklar ledare och influencer. Att hon dessutom nästan vann Let's Dance är en otrolig merit.

TT Bild

7. (NY) Jonna Lundell, 23, youtuber

Att vara en av Sveriges största youtubers är självklart en inflytelserik position. Tillsammans med äkta mannen Joakim Lundell så har Jonna Lundell en trogen fanskara. Jonna pratar också öppet om annars tabubelagda ämnen, som att hon och Joakim har svårt att skaffa barn.

Instagram

8. (10) Emil Källström, 30, politiker

Om det finns någon ung politiker som alltid verkar ha koll på läget så är det Emil Källström. Som Centerpartiets stabile ekonomisk-politiske talesperson är det en person att hålla koll på inför framtiden.

TT Bild

9. (22) Daniel Redgert, 25, pr-person

Om någon har koll på läget så är det Daniel Redgert. 25-åringen är på väg att bygga sitt eget pr-imperium. Just nu har han en fet roll för Perfect Day som producerar i princip allt vi svenskar konsumerar inom media. Han har dessutom en vällyssnad podd i "Tankar Med". 

Stella Pictures

10. (28) William Spetz, 21, skådespelare

William har varit ett välbekant namn i flera års tid. Men det senaste året hände någonting och det gick verkligen inte att undvika honom. Med en start som Youtube-komiker har han blivit en fullfjädrad skådis med en oförglömlig show om sin mormor. Att dessutom komma ut och bli en förebild för så många unga är bara fantastiskt.

TT Bild

11. (25) Philip Botström, 26, politiker

Botström är förbundsordförande för SSU en riktig maktspelare i svensk politik. I januari i år visade han stort mod när han gick ut och berättade om sin psykiska ohälsa.

12. (38) Ellen Bergström, 27, skådespelare/sångerska

Skådespelerska och bloggare, och riktigt stor på sociala medier.

13. (7) Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, bloggare och entreprenör

Förutom att driva en av Sveriges mest välbesökta bloggar och ha massvis med mäktiga vänner, är hon också en framgångsrik entreprenör.

14. (NY) Ludwig Kronstrand, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1, podcastare och ex till en Sveriges främsta musikexporter Zara Larsson. Och då har han precis fyllt 20. Ett namn för framtiden.

15. (NY) Alexander Isak, 17, fotbollsspelare

Fotbollstalangen som är AIK:s yngsta målskytt genom tiderna. I januari 2017 köptes han av Borussia Dortmund, och blev riktigt, riktigt, RIKTIGT dyr.

16. (NY) Benjamin Dousa, 24, politiker

Efter en spektakulär maktkupp valdes han till förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet 2016. Definitivt ett namn att hålla koll på.

17. (NY) Babba Canales, 26, geni och marknadsstrateg

Denna briljanta hjärna ligger bland annat bakom Ubers lansering i Sverige. Under 2017 lämnade hon sitt toppjobb på en byrå i New York för att starta eget.

18. (2) Olof ”Olofmeister” Kajbjer, 25, e-sportstjärna

Olofmeister har gjort snabb karriär inom streamingvärlden genom CS:GO. Han spelar för laget Fnatic och är en av världens största CS-spelare. 

19. (3) Gina Dirawi, 26, programledare

Allt Gina Dirawi rör vid blir stort och lyckat. Att hon dessutom använder uppmärksamheten till att lyfta viktiga frågor, gör henne till en given person på listan. 

20. (5) Miriam Bryant, 26, musiker

Hon har på kort tid tagit Sverige med storm, och spelar inför stora publikhav.

21. (12) Ebba Busch Thor, 30, politiker

Busch Thor är partiledare för Kristdemokraterna. Under 2017 vann hon över ett par extra hjärtan efter sin medverkan i det klassiska programmet Så ska det låta. 

22. (NY) Tjejen bakom bloggen Svenska Youtubers

Skribenten, som vill förbli anonym, har alltid koll på allt som händer i Sveriges youtuber-värld – och det är en hel del. Typ Sveriges Gossip Girl.

23. (9) Aron Andersson, 29, idrottare/föreläsare

Aron gör saker som att simma till Åland och bestiga Kilimanjaro – för att samla in pengar till välgörenhet. En riktig inspirationskälla!

24. (19) Irena Pozar, 25, chefredaktör

Som chefredaktör för Veckorevyn.com når hon ut till otaliga unga varje dag. Och Pozar förvaltar sin makt otroligt väl, till exempel genom kampanjer mot näthat.

25. (74) Noel Flike, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1. Har dessutom populär podcast tillsammans med Ludwig Kronstrand (se nummer 14 på listan!).

26. (23) Tova Helgesson, 18, youtuber

Blott 18 år på denna jord, och redan nästan 400 000 prenumeranter på Youtube. Inte illa!

27. (21) Peg Parnevik, 21, sångerska

21-åringen har tagit hela Sverige med storm, och nu är det snart ingen som kommer ihåg att det fanns en känd Parnevik före henne.

28. (NY) Sandra Hindskog, 30 / Hanna Peterson, 28, grundare Tjejer Kodar

Har hittills utbildat hundratals tjejer i kodning och fortsätter att sprida kunskap om att man inte kodar med könet (om det var någon som trodde något annat).

29. (NY) William Nylander, 21, hockeyspelare

Svenske supertalangen har spelat i NHL sedan 2014 och är definitivt någon att hålla ögonen på inom svensk idrott.

30. (6) Kenza Zouiten, 26, bloggare

Denna fixstjärna på svenska blogghimlen går från klarhet till klarhet. Med 1,7 miljoner följare på Instagram är hon självklar på listan.

31. (66) Tove Lo, 29, musiker

Det svenska popundret fortsätter att leverera. Tove Lo hyllas över hela världen, både för sin musik och sina feministiska ställningstaganden. 

32. (NY) Yacine ’Yzn’ Laghmari, 21, streamingprofil

Sveriges största streamer som bara är på svenska. Och det är stort!

33. (18) Alicia Vikander, 28, skådespelare

Okej, hon har vunnit en Oscar. Behöver vi säga mer?

34. (NY) Roba Alkhateeb, 20, grundare Pink Room

Roba driver en av Sveriges absolut största tjejgrupper på Facebook. Med nästan 100 000 medlemmar kan man lugnt säga att hon sitter på en hel del makt – och hon använder den mästerligt. Dessutom jobbar hon på Sveriges radio.

35. (30) Nicole Falciani, 20, modell och bloggare

Hennes följarskara bara ökar – det här är en tjej att hålla koll på.

36. (87) Nellie Berntsson, 16, bloggare

Hon är bara 16 år, men redan veteran i bloggvärlden. Vi spår en ljus framtid!

37. (68) Alexandra ”Kissie” Nilsson, 26, bloggare

Kontroversiella Alexandra är inte rädd för skriva vad hon tycker – och det gillar hennes läsare.

38. (51) Paula Bieler, 29, politiker

Hon har gjort snabb karriär inom Sverigedemokraterna, och är viktig i partiets byggande av varumärke.

39. (90) Thomas Sekelius, 19, bloggare och youtuber

Som youtuber inspirerar Thomas sina drygt 300 000 prenumeranter med roliga, modiga och normbrytande videos.

40. (40) Petra Tungården, 29, chefredaktör/bloggare

Petra bossar över Metro mode, och syns typ överallt, hela tiden.

41. (92) Gabriella Joss, 22, bloggare

Inflytelserik mammabloggare som alltid kan svara på sina läsares frågor. 

42. (33) Clara Henry, 23, programledare

Hon programledde Melodifestivalen galant, och lyfter allt som oftast viktiga frågor om jämställdhet. Stor förebild, särskilt för unga tjejer

43. (86) Milad Mohammadi, 27, föreläsare/entreprenör

Supermänniska som konstant jobbar för att göra Sverige bättre för de som inte redan har allt. Som föreläsare och grundare av en skola förändrar han långsamt vårt land till det bättre.

44. (47) Paulina ”Paow” Danielsson, 23, bloggare

Paradise Hotel-veteran och en av Sveriges mest kända bloggare. Vågar provocera och det går inte att missa henne.

45. (NY) Emil Forsberg, 25, fotbollspelare

Emil Forsberg gjorde förra säsongen flest assist i hela fotbolls-Europa. Kan vara Sveriges nästa fotbollskung efter en viss Z.

46. (39) Samir Badran, 27, artist och tv-profil

Mello, Paradise Hotel, Let's Dance – Samir har gjort allt och lite till. Älskad av många.

47. (NY) Sarah Sjöström, 23, simmare

Hon har sammanlagt fjorton VM- och EM-guld på lång bana samt åtta VM- och EM-guld på kort bana. Och OS-guld. Och världsrekord.

48. (60) Henrik Vinge, 29, poltiker

En av doldisarna inom Sverigedemokraterna. Vinge har under de senaste åren jobbat sig uppåt inom SD och blir ett allt viktigare namn för partiet.

49. (14) Silvana Imam, 30, artist

En av Sveriges största rappare, som ständigt kämpar för antirasism, antihomofobi och jämställdhet.

50. (41) Oscar Zia, 20, artist/programledare

Oscar smälter hjärtan överallt, och är också en stor förebild för många unga HBTQ-personer. På senaste tiden också radioproffs där han når ut till flera unga.

51. (NY) Nour el Refai, 29, komiker

Hon tillhör Sveriges komiker-elit, och har gjort allt ifrån att programleda Melodifestivalen till musikal. Står upp för mänskliga rättigheter och inspirerar till diskussioner via sin humor.

52. (NY) Charlie Eriksson, 25, grundare Aldrig Ensam

Efter sina egna svåra problem med panikångest vill Charlie avstigmatisera psykisk ohälsa, och föreläser landet runt. Så förbannat viktig!

53. (15) John Guidetti, 25, fotbollsspelare

Grym på fotbollsplanen, och en stor förebild för många.

54. (91) Daniel Paris, 28, bloggare

Driver en stor blogg, föreläser och syns lite överallt.

55. (35) Angelica Blick, 26, bloggare

Hon är en av Sveriges största modebloggare och har över 1,2 miljoner följare på Instagram.

56. (73) Leo Razzak, 30, föreläsare och skådespelare

Här har vi en kille som gör mycket, mycket bra saker. Välgörenhet och underhållning i ett snyggt inslaget paket.

57. (NY) Nemo Hedén, 29, podcast/föreläsare

Från Kungarna i Tylösand till föreläsare med egen podcast. Han har också berättat öppenhjärtigt om sitt missbruk och hur han tog sig ur det.

58. (NY) Alexandra Bring, 26, bloggare

Stor fitnessbloggare som precis startat eget klädmärke.

59. (77) Janni Delér, 26, bloggare

Bloggar och har över en miljon följare på Instagram. Imponerande!

60. (NY) Maxida Märak, 28, artist

Rappare, jojkare, skådespelare och aktivist. Maxida Märak är bland annat mycket engagerad i samers rättigheter.

61. (88) Josefin Dahlberg, 27, bloggare/entreprenör

Driver en mycket stor blogg, och skriver modigt om känsliga och personliga ämnen samtidigt som hon alltid lyckas ta estetiskt vackra bilder på allt från träning till mode.

62. (NY) Kajsa Lundborg, 23, tech-geni

Entreprenör, föreläsare och krönikör. Kajsa Lundborg har koll på allt som händer inom tech! Lägg namnet på minnet, people.

63. (50) Soran Ismail, 29, komiker

Trots sin ringa ålder har han varit en del av Sveriges humorelit i sjukt många år. 

64. (26) Josef El-Zein, 20 / Jakob El-Zein, 20, SkillTwins/youtubers

De har verkligen tagit det här med fotbollstrixande till en helt ny nivå. Över två miljoner prenumeranter på Youtube.

65. (NY) Amir Akrouti, 27, bloggare

Stor på Youtube och Instagram. Visar att killar också kan vara intresserade av smink!

66. (89) Chloe Schuterman, 18, bloggare

Ja, hon är bara 18, men har redan en stor blogg och fler följare än du på Instagram.

67. (72) Kosovare Asllani, 27, fotbollspelare

Ägde i Allsvenskan, och har spelat i USA, Frankrike och nu i England.

68. (58) Paula Uribe, 25, bloggare

Driver stor blogg med många läsare, där hon bland annat skriver mycket om att vara en ung mamma.

69. (NY) Lucas Simonsson, 24, komiker

Ingen, alltså INGEN, kan ha missat hans videos på Facebook. Humorgeni som alltid engagerar i sina sociala kanaler.

70. (NY) Suad Ali, 26, expert på Sveriges flyktingkvot Migrationsverket

Bara 26 år gammal, men är redan ett namn att räkna med och sitter inne på ovärderlig kunskap.

71. (43) Lina Taha, 25, grundare Honey & The Bees

Grundade och driver Sveriges största tjejgrupp på Facebook, Honey & The Bees, som har 120 000 medlemmar.

72. (NY) Freja Lindberg, 19, aktivist

Hen inspirerar sina följare dagligen med modiga bilder på Instagram och vågar ta kampen för ickebinära och transpersoner. En stor förebild!

73. (NY) Viktor Frisk, 22, artist/bloggare

Mello-deltagare och bloggare med stor följarskara. Har lyft upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa och sexualitet.

74. (49) Josefine ”Little Jinder” Jinder, 29, artist

Hon är inte rädd för att vara kontroversiell, och vann över ännu fler fans när hon deltog i Så mycket bättre 2016.

75. (24) Hanif Bali, 30, politiker

Extremt bra på att göra folk förbannade. Ibland räcker det för att vara mäktig.

76. (NY) Hanna Lidström, 23, politiker

Orädd ungdomsförbundsordförande, och kanske den gröna rörelsens framtid.

77. (NY) Ångestpodden – Sofie Hallberg, 23 / Ida Höckerstrand, 23, poddare

De poddar om psykisk ohälsa, med målet att fler ska våga prata om det. Så otroligt viktigt!

78. (99) Johanna Nordström, 21, sociala medier-profil

Känner alla som är något, är jätterolig på Twitter, där hon har 120 000 följare och heter @jonielol.

79. (NY) IJustWantToBeCool (Victor Beer, 25, Emil Beer, 22, Joel Adolphson, 25), komiker/youtubers

Humortrion har nästan 800 000 prenumeranter på Youtube och har släppt låtar och gjort serier för SVT.

80. (NY) Robin Bengtsson, 26, artist

Han vann Melodifestivalen. Frågor på det?

81. (67) Lisa ”Misslisibell” Jonsson, 15, youtuber

Lisa har varit en vloggare att räkna med sedan hon började youtuba som 10-åring.

82. (NY) Felicia Aveklew, 19, youtuber/bloggare

Youtuber som började med att göra sminktutorials och i dag har en följarskara på över 135 000.

83. (37) Tobias Andersson, 21, politiker

Framtidsnamn inom Sverigedemokraterna. Har gjort snabb karriär och engagerar alltid vare sig man älskar eller hatar det han säger.

84. (NY) Amanda Winberg, 20, artist

Kom tvåa i Idol, och sedan dess har karriären rullat på strålande. Vågar alltid säga vad hon tycker och en viktig förebild för många.

85. (NY) Sead Haksabanovic, 18, fotbollsspelare

En fotbollstalang utöver det vanliga. Endast 18 år gammal, men räknas redan som en av Sveriges nästa stora fotbollsexporter.

86. (NY) Anna Nyström, 24, fitnessprofil/Instagram-stjärna

Med nästan fem miljoner följare på Instagram har hon byggt upp ett fitnessimperium.

87. (NY) Ulises Infante “Stor” Azocar, 30, rappare

En av Sveriges tyngsta hiphop-artister som släppte nytt album i år.

88. (85) Linda Hallberg, 30, make up-artist

Har superstor Youtube-kanal och eget sminkmärke. Är alltid on fleek på sin Instagram där hon också fyller utrymmet med en kreativ kamp för jämställdhet.

89. (81) Rebecka Prentell, 28, ordförande LSU

Hon bossar alltså i princip över alla ungdomsorganisationer i Sverige. Det är ganska mycket makt.

90. (NY) Stina Nilsson, 23, idrottare

Längdskidåkaren har tagit medalj i både OS och VM, och dessutom vunnit världscupen ett par gånger. En viktig förebild för unga idrottare.

91. (NY) Magnus Ek, 23, politiker

Centerpartiet växer så det knakar – förmodligen kommer vi se mycket mer av Magnus Ek de närmsta åren.

92. (NY) Annica Englund, 26, bloggare

Före detta Big Brother-deltagare som nu driver en stor blogg som läses av många. 

93. (NY) Anna Svahn, 24, börsexpert

Grym på allt som har med pengar att göra och jobbar för att fler kvinnor ska ge sig in på aktiemarknaden.

94. (84) Hugo Rosas, 27, bloggare

Fitnessprofil som driver stor blogg där han delar med sig av sitt liv som ung pappa och givetvis också träningstips. 

95. (13) Seinabo Sey, 26, artist

Återigen har det svenska musikundret slagit till. Seinabo Sey har tagit hela världen med storm!

96. (NY) Love Prelog, 27, transaktivist

Kämpar för transpersoners rättigheter och är en stor förebild för många. Ett framtidsnamn som alltid engagerar sina hängivna Instagram-följare, 

97. (NY) Kaily Norell, 21, youtuber

Pratar personligt och öppet om sin könskorrigering och svarar på tittarnas frågor, blandat med sminktester och tutorials.

98. (NY) Shanthi Rydwall Menon, 25, komiker/opinionsbildare

Bloggare och komiker som tar ställning i frågor om jämställdhet och rasism.

99. (55) Penny Schulman, 6, barn

Hon är dotter till Calle och Anitha Schulman, och definitivt ett av Sveriges mest kända barn. Dessutom ett komiskt geni som alltid säger vad hon tycker!

100. (NY) Ida Warg, 30, träningsprofil/bloggare

Har superstor blogg och 170 000 följare på Instagram.

Listan är baserad på förslag från hela Nyheter24:s redaktion, med utgångspunkt i att makt är möjligheten att påverka människor på något sätt.   

Här kan du se hur det såg ut förra året och här kan du läsa 2015 års lista.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.