Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trött på "jag har aldrig"? Här är 5 andra roliga partylekar

- 28/06/2017, 15:52

Vill du leka något annat än "sanning eller konsekvens"? Här listar vi fem roliga partylekar som kommer att ta din fest till nästa nivå.

1. What are the odds

Denna utmanande lek är perfekt om du vill sätta igång festen på nolltid. Man skulle kunna kalla den för konka deluxe. Enkelt beskrivet säger en person ett påstående varpå den andra personen tänker ut hur stor chansen är att hen skulle göra påståendet, till exempel “en på tio”. 

Den första personen gör samma sak. Därefter räknar ni båda till tre och skriker ut siffrorna. Säger ni samma siffror måste den andra personen göra påståendet. Här kan du läsa mer om What are the odds.

2. Musikquiz eller Introleken

Musikquiz är en gammal klassiker som ofta glöms bort. Allt du behöver är papper, penna och musik. Svårighetsgraden på denna lek är väldigt anpassningsbar och du kan göra allt från frågor som “Vem sjunger denna låt?” till “Artisten släppte denna sång 2015, men egentligen var den skriven till en annan artist. Vem?”.

Introleken är en väldigt lättsam lek som ofta höjer feststämningen rejält. Allt du behöver är lite musik! Leken går ut på att deltagarna får höra introt på en låt och sedan ska gissa vilken låt det är. Vill ni göra det ännu svårare kan ni även gissa artisten eller året låten släpptes.

3. Charader, Med andra ord eller Skissa och gissa

Till den här leken är allt du behöver papper och penna, alltså är det den optimala leken om ni vill slippa bära på tunga saker eller liknande. Den funkar perfekt som lagtävling och är lättsam att börja med om alla i gruppen inte känner varandra. Det är svårt att undvika en skrattfest!

I charader ska en person förklara vad som står på lappen med hjälp av gester. I Med andra ord ska personen förklara vad som står på lappen utan att säga ordet eller namnet som står.

Sist men inte minst har vi Skissa och gissa. Denna passar lika bra för kreativa människor som för personer som knappt kan rita streckgubbar. Här förklarar du istället vad som står på lappen genom att rita det på papper.

Här kan du läsa mer om introleken, charader och ännu fler roliga lekar.

Partylek i poolBildkälla: Pexels

4. Letarlistan eller Uppdragsleken

Om ni inte vill begränsa festen till vardagsrummet är detta lekarna för er! Till Letarlistan skriver ni upp ett antal saker som deltagarna sedan kan leta efter. Det kan vara allt från en liter mjölk till en hund. 

Till Uppdragsleken skriver ni istället upp saker deltagarna ska göra, till exempel “ta ett foto utanför en kyrka” eller “klättra upp i ett träd”.

Deltagarna får sedan poäng för antalet saker de hittat och antalet uppdrag de gjort. Vill ni ha ännu mer tävlingskänsla, så kan ni ge poäng efter hur snabba deltagarna är också.

5. Tiokamp

Tiokamp, eller femkamp om ni inte har så mycket tid, är en lek där bara fantasin sätter gränserna. Ni kan fritt välja svårighetsgrad och tiokampen kan hålla på hela kvällen.

En rolig lek till tiokampen är till exempel “välj ett verktyg” där deltagarna väljer ett verktyg som de ska skala en potatis eller apelsin med. Den som får längst skalremsa vinner. Annars passar ovanstående lekar i listan perfekt till en utmanande tiokamp!