- Foto: Bildkälla: Shutterstock

5 roliga partylekar för nyår

Vill du leka något annat än "sanning eller konsekvens"? Här listar vi fem roliga partylekar som kommer att ta din fest till nästa nivå.


1. What are the odds

Denna utmanande lek är perfekt om du vill sätta igång festen på nolltid, man skulle kunna kalla den för konka deluxe. Enkelt beskrivet säger en person ett påstående varpå den andra personen tänker ut hur stor chansen är att hen skulle göra påståendet, till exempel “en på tio”. 

Den första personen gör samma sak. Därefter räknar ni båda till tre och skriker ut siffrorna. Säger ni samma siffror måste den andra personen göra påståendet. Här kan du läsa mer om What are the odds.

2. Musikquiz eller Introleken

Musik-quiz är en gammal klassiker som ofta glöms bort. Allt du behöver är papper, penna och musik. Svårighetsgraden på denna lek är väldigt anpassningsbar och du kan göra allt från frågor som “Vem sjunger denna låt?” till “Artisten släppte denna sång 2015, men egentligen var den skriven till en annan artist. Vem?”.

Intro-leken är en väldigt lättsam lek som ofta höjer feststämningen rejält. Allt du behöver är lite musik! Leken går ut på att deltagarna får höra introt på en låt och sedan ska gissa vilken låt det är.

Vill ni göra det ännu svårare kan ni även gissa artisten eller året låten släpptes.

3. Charader, Med andra ord eller Skissa och gissa

Till den här leken är allt du behöver papper och penna, alltså är det den optimala leken om ni vill slippa bära på tunga saker eller liknande. Den funkar perfekt som lagtävling och är lättsam att börja med om alla i gruppen inte känner varandra. Det är svårt att undvika en skrattfest!

I charader ska en person förklara vad som står på lappen med hjälp av gester. I Med andra ord ska personen förklara vad som står på lappen utan att säga ordet eller namnet som står.

Sist men inte minst har vi Skissa och gissa. Denna passar lika bra för kreativa människor som för personer som knappt kan rita streckgubbar. Här förklarar du istället vad som står på lappen genom att rita det på papper.

Här kan du läsa mer om introleken, charader och ännu fler roliga lekar.

4. Uppdragsleken

Om ni inte vill begränsa festen till vardagsrummet är detta lekarna för er!
 
Till Uppdragsleken skriver ni upp saker deltagarna ska göra, till exempel “ta ett foto utanför en kyrka” eller “klättra upp i ett träd”.

Deltagarna får sedan poäng för antalet saker de hittat och antalet uppdrag de gjort. Vill ni ha ännu mer tävlingskänsla, så kan ni ge poäng efter hur snabba deltagarna är också.

5. Tiokamp

Tiokamp, eller femkamp om ni inte har så mycket tid, är en lek där bara fantasin sätter gränserna. Ni kan fritt välja svårighetsgrad och tiokampen kan hålla på hela kvällen.

En rolig lek till tiokampen är till exempel “välj ett verktyg” där deltagarna väljer ett verktyg som de ska skala en potatis eller apelsin med.

Den som får längst skalremsa vinner. Annars passar ovanstående lekar i listan perfekt till en utmanande tiokamp! 

Är du sugen på fler roliga lekar? Här har Nyheter24 listat 21 sjukt roliga lekar!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du partylekar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.