Eleven åtalas nu för att ha smygfilmat sina skolkamrater när de hade sex i duschen.
1 av 3
Eleven åtalas nu för att ha smygfilmat sina skolkamrater när de hade sex i duschen. - Foto: TT
Lundsberg i Värmland har tidigare undersökts av skolinspektionen efter misstänkta sexövergrepp på skolan.
2 av 3
Lundsberg i Värmland har tidigare undersökts av skolinspektionen efter misstänkta sexövergrepp på skolan. - Foto: TT
Eleven ska ha lagt upp hela scenen på Mystory, med personernas namn samt texten "myser i duschen".
3 av 3
Eleven ska ha lagt upp hela scenen på Mystory, med personernas namn samt texten "myser i duschen". - Foto: TT

Elever filmades när de hade sex i duschen på svenskt gymnasium

En 18-åring åtalas för att ha smygfilmat andra elever när de hade sex i duschen på den skandalomsusade internatskolan Lundsberg i Värmland.


En elev på den skandalomsusade internatskolan Lundsberg, i Värmland, åtalas nu på flera punkter för att ha smygfilmat två andra skolkamrater som hade sex i ett duschrum. Bland annat rör det sig om kränkande fotografering, ofredande samt grovt förtal.

Eleven, en 18-åring, ska i hemlighet ha filmat dem på ett "hänsynslöst" och "integritetskränkande" sätt, i december förra året. Han ska därefter ha lagt upp hela scenen på Mystory, med personernas namn samt texten "myser i duschen".

Åklagarmyndigheten i Karlstad har nu upprättat en stämningsansökan, men än så länge har inget datum för förhandlingarna bestämts. Vilka påföljder 18-åringen kan få är även det oklart. 

– Det vågar jag inte bedöma i det här läget eftersom han är ganska ung. Men hans ålder har viss betydelse, säger kammaråklagare Linda Karlsson till Nyheter24.

Johan Harryson är rektor på Lundsberg, och menar att de ser mycket allvarligt på saken.

– Vi tar tag i det så mycket vi kan egentligen, vi vill verkligen inte ha sånt här på skolan. Det var ju vi som polisanmälde händelsen, och det säger väl det mesta, uppger han.

Harryson förklarar även att eleven nu tagit studenten och inte är kvar på skolan, men huruvida händelsen gav några påföljder internt vill han inte avslöja. Enligt honom jobbar de dock mycket med att informera kring sexuella trakasserier.

– Vi jobbar massor från olika håll med information på många sätt. Det gör vi hela tiden, oavsett den här händelsen, säger Harryson till  Nyheter24.

Enligt Linda Karlsson ska dock inte de två personerna som fotades synts i filmen, snarare handlar det om en ljudupptagning.

– Jag har bedömt att filmen är filmad utanför rummet, från korridor eller liknande, men att man hör ljud, förklarar hon.

Se mer: Man smygfilmade kvinnor i provrum – jagas av polis

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du elevens agerande var allvarligt?
Tack för din röst!