Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5115
reaktioner idag

Sexåriga flickan var försvunnen i 13 timmar – nu har hon hittats

Sex-åriga flickan försvann från sina föräldrar.

Den 6-åriga flickan som försvann runt naturreservatet Blackåsberget i Hudiksvall har äntligen hittats.

Det var under söndagsförmiddagen vid 11.30-tiden som två flickor försvann från naturreservatet.

Den ena flickan, som uppges vara 4 år gammal, hittades men den sexåringen flickan var länge försvunnen.

Polisen var snabba med att söka igenom området med hundar och helikopter. Även Fjällräddningen och Missing People hjälpte till.

Under dagen inkom även rapporter om att polisen hade stött på en björn, vilket gjorde att sökandet efter flickan var tvungen att pausas, och jägare kopplas in. 

Totalt var ett hundratal personer involverade i sökandet efter flickan.

Runt 01-tiden natten till måndag hittades äntligen flickan. Hon ska ha befunnit sig ungefär 500 meter från platsen hon försvann.

Hon fick skjuts ner från sluttningen på en fyrhjulning. Väl framme undersöktes hon av ambulanspersonal. Sedan återförenades hon med sina föräldrar.

– Hon gick ner själv men de fick bära henne nedför branten en bit. Det är en fantastiskt tuff tjej, säger pappan till Expressen

Flickan ska ha varit iklädd shorts och linne, och under dagen hade det regnat.

– Vi har arbetat med kniven mot strupen, säger Rickard Svedjesten, en av fjällräddarna som ledde sökinsatsen, till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är en fantastiskt tuff liten tjej som klarat sig väldigt bra, och tänkt rätt hela tiden. Och det är imponerande för en sexåring.

Se även: Här är filmen som visar det sista spåret efter försvunne Patrik

Mer:

Falska "poliser" dök upp hos par – nu varnar riktiga polisen