Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är apparna som räddar din ekonomi

- 28/07/2017, 15:24 -

Ekar det tomt i plånboken? Då kanske det är dags att ta tag i sparandet och slösandet – här är 5 enkla appar som räddar din ekonomi.

Dreams

Ge sparandet ett ändamål, sparar du till en resa eller kanske en ny snygg väska? I Dreams app sätter du upp en dröm, hur mycket den kostar och när du vill att den ska vara uppnådd.

Dreams gör sparandet lite till ett spel – du vill att den lysande gröna mätaren ska nå hela vägen runt. Dessutom kan du ställa in både traditionella månadspar men även roliga triggers som sparar när det är fullmåne eller tjuven som “snor” lite pengar till ditt sparkonto då och då. Brukar du dessutom tänka att, om jag inte tar den här ute lunchen hade jag kunnat… Dreams löser att du i ett knapptryck kan spara de pengar du egentligen hade lagt på lunch, snus eller kaffe.

Pris: Gratis.Bildkälla: Dreams

Tink

Noll koll på vad du egentligen lägger dina pengar på? Tink kartlägger inom vilka grupper dina pengar hamnar hos. Lägger du mest pengar på mat, nöje eller shopping? Tink visar vart det kanske är dags att dra ned. Hos Tink kan du även samla alla dina konton och skapa ett sparande. Helt enkelt en app som hjälper dig hålla koll på vart pengarna egentligen tar vägen.

Pris: Gratis.

Bildkälla: Tink

Pennies

Fasar du inför ordet budget? Pennies gör budgeteringen lite roligare och enklare. Du sätter en summa du får spendera och fördelar den på mat, nöjen, shopping och andra poster. Efter att du lagt in det i appen räknar den ut hur mycket du får spendera per dag. Skulle du gå över budgeten får du mindre att spendera dagen efter och skulle du gå under får du mer dagen efter.  

Ärligt talat kommer budgetering aldrig vara roligt, men det är värt att testa Pennies för att man i alla fall ska göra det. Pennies gör det helt enkelt enklare att hålla sig till en budget.

Pris: 40 kronor


Bildkälla: Pennies

Cost Split

Tar du ofta barrundor och betalar notan för hela gänget? Hör du ofta, jag swishar! Men är van vid att det glöms bort under kvällen eller att det helt enkelt (ologiskt) känns jobbigt att be om pengarna tillbaka. Den här appen löser dina problem. Här kan ni nämligen skriva in hur mycket du lagt ut och sen syns det hur mycket varje person är skyldig och eller själv har lagt ut.

Pris: Gratis men kostar 10 kronor för att få fullversionen.


Bildkälla: Cost Split

Matpriskollen

För jobbigt att gå igenom alla kampanjblad från butikerna i din närhet? Den här appen samlar alla matkampanjer i din närhet och du kan även sätta upp bevakningar på något som du gärna hugger in på – om det är på extrapris. I matköp kan man spara massvis med pengar, den här appen gör det dessutom väldigt enkelt.

Pris: Gratis.

Bildkälla: Matpriskollen