En man i Linköping lämnade sin hund fastbunden när han skulle på semester. (hunden på bilden har inget med händelsen att göra)
1 av 3
En man i Linköping lämnade sin hund fastbunden när han skulle på semester. (hunden på bilden har inget med händelsen att göra) - Foto: TT
Med en skål mat och en skål vatten lämnades hunden utanför mannens lägenhet.
2 av 3
Med en skål mat och en skål vatten lämnades hunden utanför mannens lägenhet. - Foto: TT
Enligt svensk lag får man inte heller lämna hunden utan tillsyn för länge. (hunden på bilden har inget med händelsen att göra.
3 av 3
Enligt svensk lag får man inte heller lämna hunden utan tillsyn för länge. (hunden på bilden har inget med händelsen att göra. - Foto: TT

Kopplade sin hund ensam – åkte sen på semester i fyra veckor

En man i Linköping lyckades inte skaffa hundvakt inför sin utlandsresa. Så han kopplade bara hunden och stack.


En man i Linköping skulle åka på en utlandsresa i fyra veckor, dock hade han inte lyckats lösa hundvakt för sin hund. Så mannen lämnade hunden fastbunden med en skål mat och en skål vatten utanför sin lägenhet, skriver Corren.

Som tur är märkte personalen vid serviceboendet där mannen bor hur hunden stod ensam i flera timmar. De kontaktade då polisen som omedelbart omhändertog hunden. 

Bildkälla: TT (hunden på bilden har inget med händelsen att göra).

En veterinär undersökte hunden och gjorde bedömningen att den var pigg och glad, men att den var misskött. Ägaren till hunden fick möjlighet att yttra sig om omhändertagandet, vilket han inte gjorde i tid.

Länsstyrelsen tog då beslutet att hunden ska få komma till en ny ägare, ett beslut som kvarstår trots att mannen överklagat. Ägaren försvarar sig med att han kommit överens med en kvinna om att hon skulle ta hand om hunden.

Se nya klippet som visar sanningen bakom brutala hundtricket:


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hund?
Tack för din röst!