Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kriminellt danskt gäng vill ta över Malmö och Helsingborg

- 01/08/2017, 07:58
Gänget Loyal to familia vill utöka sin verksamhet till Sverige.
1 av 3

Gänget Loyal to familia vill utöka sin verksamhet till Sverige.

Facebook/Google Maps

Enligt Köpenhamnspolisen ägnar gänget mycket av sin kriminella verksamhet till haschhandel.
2 av 3

Enligt Köpenhamnspolisen ägnar gänget mycket av sin kriminella verksamhet till haschhandel.

Facebook

Efter att ett "maktvakuum" uppstått i Malmö vill de nu ta sig in i Sverige.
3 av 3

Efter att ett "maktvakuum" uppstått i Malmö vill de nu ta sig in i Sverige.

Google Maps

Det danska gänget Loyal to familia vill utvidga sin kriminella verksamhet till Malmö och Helsingborg efter att ett maktvakuum uppstått.

De har gjort sig kända för både narkotikahandel och utpressning i Köpenhamn, gänget Loyal to familia. Nu vill de utöka sin verksamhet till Malmö och Helsingborg.

– Detta är information från underrättelseavdelning så jag kan inte säga särskilt mycket. Men vi ser det som naturligt att nya kriminella grupperingar försöker vinna mark på grund av det maktvakuum som råder i Malmö, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen till Helsingborgs dagblad.

I ett mejl till den danska tidningen Ekstra Bladet bekräftar det kriminella gänget planerna att etablera sig i Sverige. Detta då tidningen rapporterat att gänget under helgen firat expansionen med en fest i danska Tårnby.

Det kriminella gänget Loyal to familia grundades 2013 och kommer ursprungligen från områden kring Nørrebro i Köpenhamn. Sedan dess har de dock utvidgat till grupperingar i Nivå, Helsingør, Køge och Hillerød på Själland samt Århus på Jylland, skriver Helsingborgs Dagblad.

I mejlet till Ekstra Bladet skriver gängledaren att svenskarna inte behöver oroa sig. "Vi är inget kriminellt gäng utan ett brödraskap, så vi öppnar inte nya avdelningar för att ägna oss åt brott utan för att odla vårt brödraskap", går det att läsa.

Enligt Köpenhamnspolisen har gänget kopplats till flera skjutningar och knivattacker över hela Köpenhamn. De menar att våldet handlar om haschhandeln i Köpenhamn, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Se mer: Här livesänder den gravida kvinnan när tvååring mördas i gängattack

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Oroar du dig för kriminella gäng?