Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav, 22, vet vem som kommer dö i nästa Game of Thrones

- 16/08/2017, 14:58 -
Gustav råkade se det sjätte avsnittet av Game of Thrones före det skulle komma ut.
1 av 2

Gustav råkade se det sjätte avsnittet av Game of Thrones före det skulle komma ut.

Privat/HBO/Facebook (montage)

På grund av ett misstag som skedde på spanska HBO.
2 av 2

På grund av ett misstag som skedde på spanska HBO.

Facebook

På onsdagen kikade svenske Gustav runt på sin Facebook när något väldigt oväntat dök upp i hans flöde…

Vem älskar inte Game of Thrones?? Den nya säsongen har fått oss att sitta och bita på naglarna mer än en gång och man kan knappt bärga sig från vecka till vecka. 

En av dem som känt på just det sättet är svenske Gustav Braghe, 22, från Stockholm. Därför blev han väldigt uppspelt när han på onsdagsmorgonen upptäckte något väldigt oväntat i sitt Facebook-flöde. 

– Det finns ett Game of Thrones-forum där spoilers är tillåtna och jag såg att det var full kalabalik i gruppen. Det visade sig att avsnitt sex läckt på HBO i Spanien. Så flera personer i gruppen började live-streama det i gruppen, säger Gustav till Nyheter24.

En scen från avsnitt sex. Bildkälla: Facebook

Gustav är sedan flera år ett hängivet Game of Thrones fan som läst alla böcker och följt serien från start. Han har även gått på varje förhandsvisning som HBO anordnat inför seriestarterna. 

Men kan anser att det är viktigt att skilja på serien och böckerna. 

– Böckerna är bättre, man får se det som olika saker. I serien har de ju tagit bort viktiga saker som exempelvis kungen av Dornes två andra barn som båda har sidoberättelser kopplade till sig. I serien är det bara Tristan som är med. 

Under livestreamen i Facebook-gruppen fick Gustav även se något riktigt viktigt som kommer hända i nästa avsnitt. Klicka på bilden under så kan du läsa vad som kommer hända. Och varning för spoilers såklart.

Klicka för att visa

HBO Nordics presstalesperson Karin Larsdotter skriver till Nyheter24 i ett mail att det handlar om ett misstag. 

– Det kommande avsnittet av Game of Thrones blev publicerat av misstag under en kort tid på HBO Nordic och HBO España. Felet tycks ha sitt ursprung hos en extern leverantör och avsnittet togs bort så snart detta upptäcktes. Detta har ingen koppling till cyberincidenten som nyligen drabbade HBO i USA.

Nyheter24 har sökt HBO Nordic för en kommentar.

Gillar du spoilers kan du kolla in den här smygtitten av filmen om Zlatan Ibrahimovic.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Klickade du på spoilern?