Motivet bakom mordet ska vara att mannen som hittades död fått order om att mörda sina döttrar men vägrat.
Motivet bakom mordet ska vara att mannen som hittades död fått order om att mörda sina döttrar men vägrat. - Foto: TT

Pappan beordrades mörda sina döttrar – höggs ihjäl när han vägrade

En pappa från Falun blev beordrad av en släkting att döda sina döttrar i ett fruktansvärt hedersdrama. När han vägrade blev han själv mördad.


I slutet av maj hittades en 46-årig pappa död vid en sjö i Falun, efter att ha lurats ut på en fisketur tillsammans med en släkting. Polisens förundersökning pekar på att mordet varit hedersrelaterat, och att den mördade mannen stått inför ett fruktansvärt hot.

En 50-årig släkting åtalas nu för mordet, och han ska ha dödat pappan med en sax. Det bakomliggande motivet beskrivs vara en konflikt inom familjen, ett bråk som spätts på av en ryktesspridning om 46-åringens döttrar.

Den åtalade släktingen ska ha hört att döttrarna hånglat med några pojkar och hållit dem i handen, varför han lurade ut pappan på en fisketur. Han ska tidigare ha konfronterat pappan och gett honom ett val: antingen dödar du dina döttrar, eller så dödar jag dig.

När pappan vägrat ska släktingen ha mördat honom genom flera saxhugg mot halsen. Polisen kunde gripa den 50-åriga släktingen på plats, skriver SVT.

– Han älskade sina barn, säger den mördade mannens hustru till SVT Västmanland, som nu är väldigt rädd efter att berättat sin version för polisen.

Släktingen åtalades under onsdagen, men nekar till brott och menar att han själv blivit kränkt av den döda pappan.

– Vi har inte haft någon osämja. Några dispyter har vi haft inom familjen, ska 50-åringen ha svarat när förhörsledarens frågat honom om deras relation.

Enligt SVT säger mannen dock att han både är "ledsen och ångerfull".

– Gjort är gjort, vad kan jag göra? ska han ha uttalat sig enligt kanalen.

Se också videon på Tovas misstänkta mördares Facebook

Läs också om Hanna som blev mördad av sin pojkväns kompis

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!