Lunas dotter Agnes hade haft en riktigt tuff sommar.
1 av 3
Lunas dotter Agnes hade haft en riktigt tuff sommar. - Foto: Privat
Då överraskade hennes mamma henne.
2 av 3
Då överraskade hennes mamma henne. - Foto: Privat
Med att nå ut till främlingar för hjälp och stöd.
3 av 3
Med att nå ut till främlingar för hjälp och stöd. - Foto: Privat

11-åriga Agnes fick världens bästa födelsedag – tack vare främlingar

Lunas dotter Agnes önskade sig bara ett kort i födelsedagspresent. Då skickade främlingar hundratals vykort och presenter.


Sommaren hade varit tuff för Luna Karlssons elvaåriga dotter Agnes. En sommar där Agnes fått gått och väntat och oroat sig över att behöva byta skola, eftersom hon inte trivdes på förra. Hur skulle det bli? Skulle hon trivas i den nya skolan?

När Luna frågade sin dotter om vad hon önskade sig i födelsedagspresent, som är i samband med skolstarten, svarade Agnes att hon bara vill ha ett fint födelsedagskort och bra väder. 

– Jag tror inte hon ville fira sin födelsedag, säger Luna till Nyheter24

Då bestämde sig Luna för att fråga i en Facebookgrupp om personer skulle kunna tänka sig skicka lite födelsedagskort till Agnes inför hennes födelsedag. Hon hade räknat med 30-35 stycken men fick mycket mer än så. 

– Nu har jag räknat till 184 totalt. 134 vykort och resten små presenter. 

Bildkälla: Privat

Hon berättar att hon försökte gömma undan vykorten och presenterna de första dagarna, för att spara de till hennes födelsedag, men att det till slut blev för mycket. 

– Agnes gick till brevlådan och kom tillbaka och sa "mamma vad har du nu gjort".

Inte nog med att det skickats fina vykort så hade personer skickat allt från fidget spinners till pengar och fina brev. Många personer hade valt att passa på att berätta om när de själva varit ledsna och oroliga inför skolan. 

– Agnes blev tårögd av alla paket och vykort. Hon sa "men mamma jag vill nästan ge tillbaka och hur ska jag kunna tacka?" när hon öppna ett kort med tvåhundra kronor i. 

Luna berättar att Agnes låg på golvet och öppnade presenter i flera timmar. När hon gick till skolan första dagen så hade hon sin födelsedag, som var dagen därpå, att se fram emot. Hon skulle ju få öppna presenter. 

– Det är så mycket krig och elände i världen. Så får man se det här. Då orkar man fortsätta kämpa. Agnes och jag önskar att tacka alla. 

Agnes fick dessutom fint väder nästan hela sin födelsedag!

Se också videon om hur vi är mer lika än olika

Läs också om Lindas son som stod ensam på sitt födelsedagskalas

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om att fira din födelsedag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.