Söndag 18 Apr
Stockholm

14-årig flicka blev sexuellt ofredad – busschauffören Tony ingrep

En 14-årig flicka utsattes för sexuellt ofredande när hon klev på bussen –
då grep busschauffören Tony Grönqvist in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagsförmiddagen i centrala Helsingborg ingrep busschauffören Tony Grönqvist när en påstigande passagerare – en flicka i 14-års åldern – blev tagen på rumpan av en okänd man. Busschauffören hade noterat mannen som stod några meter bort från flickan och hennes vännina vid hållplatsen Rådhuset där stadsbussen skulle stanna. 

När de två flickorna var på väg att kliva på bussen rusade mannen fram.

– Det såg ut som att han försökte slita bort en av flickornas väskor, säger Tony till Nyheter24

Vad som såg ut som ett eventuellt stöldförsök var istället något helt annat, och den unga tjejen blev arg och började skrika på mannen. Tony förstod att hon hade blivit tafsad på och bad flickorna att stiga in i bussen varpå han själv steg av och konfronterade mannen. 

– Jag sa åt honom att hans beteende är helt oacceptabelt, berättar Tony. 

Och när han frågade flickan, som tröstades av en 25-årig medpassagerare, om han skulle ringa polisen sprang den berusade 40-åringen iväg. Han kom cirka 20-30 meter innan Tony hann ikapp honom. 

– Jag tänkte att jag skulle prata honom till rätta, säger Tony till Nyheter24. 

Busschauffören ringde polisen och inom två minuter tog sig en patrullerande polis i närheten till platsen. Några minuter senare anlände en polisbil. 

Bild: TT NYHETSBYRÅN

Från det att Tony valde att ingripa tog det 5-6 minuter för polisen att komma till platsen. Den misstänkte 40-åringen var kraftigt berusad och omhändertogs av polis på plats. Han förhördes under onsdagseftermiddagen och är misstänkt för sexuellt ofredande

Busschauffören skjutsade sedan hem de skärrade flickorna med bussen som efter händelsen tagits ur trafik. 

– Polispatrullen som kom till platsen var väldigt tagna över busschaufförens empati, säger Polisens kommunikatör för polisområde nordvästra Skåne, Richard Glantz, till Nyheter24.

Polisen nordvästa Skåne skrev ett inlägg om Tony Grönqvist ingripande på sin Facebooksida som de döpte till "Helsingborg: Ängel på förarplats". 


Hade du vågat ingripa?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela