Louise förföljdes av varg: "Den visade ingen rädsla"

Louise Carlsson var ute på en promenad med sin hund när en varg korsade hennes väg och följde efter henne.


48-åriga Louise Carlsson var ute på en promenad med sin hund Ines i Haninge, lite utanför Stockholm, när hon fick syn på en varg rätt framför sig. När hon kom på att hennes systers, som bor i närheten av där hon befann sig, hund brukar vara i löplina så agerade hon snabbt. 

– Vi vet att hundar är vargars bytesdjur så då tänkte jag nej jag måste springa upp och kolla att inte Isa, som hunden heter, sitter ute på löplina, säger Louise till Nyheter24.

Louise sprang upp till sin syster men som tur var så var inte Isa där. Men hon hade fortfarande sin egen hund att se till. När hon vänder sig om så ser hon att vargen följt efter dem. 

Hon sprang fram till sin systers bil för att få in sin hund där inne. Men dörren var låst. Efter mycket om och men, skrik och med en planka som tillhygge så lyckas Louise ta sig till verandan där vargen vänder om. 

Louise berättar att hon tyckte att det var mycket obehagligt.

– Det var väldigt obehagligt. Den största rädslan kände jag för min hund eftersom att det är vargars bytesdjur. Den betedde sig som en katt som ville ta en råtta. Hukandes.

Polisen har gått ut och varnat för vargen i området men nu är det upp till Länstyrelsen vad som kommer ske med vargen. Louise låter inte sin son vara ute själv för tillfället. 

– Jag är så tacksam att jag inte hade min 8-åriga son med sig. För han hade inte vågat sig ut med mig något mer. Han brukar ju vara med på hundpromenader. 

– Se videon på Louise möte med vargen i spelaren ovan – 

Se också videon på vargen som attackerade kolmårdens djurskötare

Testa om du kan ta jägarexamen i det här quizet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett en vild varg någon gång?
Tack för din röst!