Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

- 09/10/2017, 16:17 -

Peter Madsen kan vara kopplad till flera olösta mordfall. Nu kommer polisen testa hans dna i Sverige.

Peter Madsen är misstänkt för mord på 30-åriga journalisten Kim Wall.

Nu kommer dna från Madsen jämföras med olösta mord i Sverige. Detta framgår av uppgifter från polisens cold case-grupp till TV4 Nyheterna. 

– Vi har något enstaka ärende med till synes liknande profil, säger Bo Lundqvist, chef för polisens cold case-grupp Skåne, till TV4.

1 november kommer svenska och danska dna-databaser kopplas ihop. Då kommer man kunna se om Madsen har kopplingar till fler mordfall.

Enligt Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör i Skåne, kommer man testa alla mord de inte fått träffar på i danska register, skriver Aftonbladet.

Har filmer på äkta mord

Förra veckan framkom även uppgifter om att polisen funnit filmer på äkta mord på en hårddisk som Madsens dator är kopplad till. Själva hårddisken stod i hans verkstad.

På hårddisken fanns det filmer och klipp av BDSM, men även äkta tortyr och mord. Enligt åklagare Buch-Jepsen rör det sig om äkta mord på framför allt kvinnor, bland annat med halshuggning och hängning.

Madsen själv hävdar att hans dator används av flera personer, och skyller innehållet på hårddisken på en praktikant.

Fler fynd efter Kim Wall

Under fredagen kunde även den danska polisen bekräfta att de har hittat Kim Walls huvud. Efter att ha undersökt fyndet kunde de se att det inte fanns några frakturskador, vilket kan motbevisa Madsens utsaga om att Kim Wall ska ha fått en 70 kilos tung lucka i huvudet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.