Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lina, 27, har gjort Sveriges sjukaste halloweensminkningar

Nyheter | 18/10/2017 19:54

Halloween närmar sig och någon som är mer än redo för det är grymma Lina Jonsdotter. Hon gör nämligen succé med sina sminkningar.

Snart är det halloween och risken att du kommer stöta på en och annan utklädd person ute på gatorna är stor. 

Förra året pratade Nyheter24 med idag 27-åriga Lina Jonsdotter. Hon hade bestämt sig för att testa sfx makeup för andra gången i sitt liv, och gjorde succé. Efter att ha lagt upp en video på Youtube trillade tusentals visningar in. 

– Jag älskar att kolla runt på Youtube och hittade några vänner som höll på med sfx makeup och det verkade kul. Jag är en väldigt kreativ person som älskar att pyssla och hålla på så jag provade det och det blev bra, berättar Lina för Nyheter24. 

Lina har gjort ett uppehåll på något år men nu är hon tillbaka med nya halloweensminkningar och ja, det är precis lika bra (och läskigt). 

– För några veckor sedan kom tusentals visningar från ingenstans och i samma veva fick jag min första sponsor. Det kom som en chock, men jag älskar att rita och filma så att kunna kombinera det är så kul.

Så Lina bestämde sig för att verkligen satsa fullt ut på halloween i år. Lina gör allt själv till sina videos och en video med en halloweensminkning tar ungefär en dag att göra. Men själva sminkningarna tar ungefär två till tre timmar att göra. 

– Den sminkningen som har tagit absolut längst tid att göra är piratzombien, den var även väldigt pillig att få till, säger Lina och fortsätter:

– Jag brukar börja med att kolla runt och inspireras. Sen letar jag upp musik man får använda gratis och sen när jag får en idé så får jag bilder i huvudet om hur jag ska göra. Då skriver jag upp det och ritar sekvenser från filmen och går ut och filmar.

Lina berättar att hon inte trodde att det skulle gå så bra som det gick och den fina responsen hon fick gjorde henne chockad och glad. 

– Nu när jag fått sån skjuts så kommer jag satsa mer på det här, även om det kanske inte kommer bli så mycket halloweenvideos. Men jag kommer fortsätta med min kanal på Youtube. 

Om du vill se Linas sminkningar så hittar du hennes kanal på Youtube och konto på Instagram här.

Läs också om butiken som sålde halloweendräkt till "slampigt barn"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ska du klä ut dig på halloween?