Måndag 29 Nov
Stockholm

Tjej blev jagad av okänd man – då fick hon hjälp av Izabella, 24

Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.
1 av 3
Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår. Foto: Privat/TT/Google Maps
2 av 3
Izabella Andersson Acimovic.
3 av 3
Izabella Andersson Acimovic. Foto: Privat

Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När 24-åriga Izabella Andersson Acimovic var på väg hem i Norrköping  fick hon syn på en tjej som sprang  ifrån en man väldigt snabbt. När tjejen kom närmare gjorde hon en sväng och sprang rätt emot Izabella och sa "hjälp mig, hjälp mig" samtidigt som mannen frös till framför dem.

– Jag blev så chockad när jag insåg att det var en allvarlig grej. Jag blev skitförbannad och började skrika på honom och han försökte vifta bort det som om det inte vore något. Men när jag började gå emot honom så blev han rädd och sprang mot stan, berättar Izabella för Nyheter24 och fortsätter:

– Jag insåg att jag inte skulle kunna springa ikapp honom och ingen annan gjorde något. Hon var jätterädd och kunde knappt prata, hon var i chocktillstånd och stod och skakade. Hon berättade att han hade följt efter henne och frågat saker som "kan vi bli ihop". När hon inte hade svarat så hade han börjat jaga henne. 

Bildkälla: TT

Izabella följde sedan med tjejen till bussen och ringde polisen. Izabella gick sedan tillbaka mot stan för att leta efter den främmande mannen som jagade tjejen, men hittade honom inte. 

Nu vill Izabella hitta tjejen hon hjälpte för att se hur hon mår och prata mer med henne. 

– Jag har lite dåligt samvete över att jag bara lämnade henne där vid bussen och vill få tag i henne nu. Jag tänker att eftersom Norrköping inte är så stort så kanske det är stora chanser att jag hittar henne.

Thomas Agnevik, som är presstalesperson vid polisen i Östergötland, bekräftar att polisen fick in ett samtal om händelsen.

– Mannen ska ha försvunnit in mot stan och vi har fått en beskrivning som vi har larmat ut till polispatrullerna i Norrköping, men har inte fått tag i honom, säger Agnevik till Nyheter24.

TV: Räddade rådjur – nu hyllas polisen som hjälte

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vet du vem det kan vara?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela