Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.
1 av 3
Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår. - Foto: Privat/TT/Google Maps
2 av 3
- Foto: TT
Izabella Andersson Acimovic.
3 av 3
Izabella Andersson Acimovic. - Foto: Privat

Tjej blev jagad av okänd man – då fick hon hjälp av Izabella, 24

Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.


När 24-åriga Izabella Andersson Acimovic var på väg hem i Norrköping  fick hon syn på en tjej som sprang  ifrån en man väldigt snabbt. När tjejen kom närmare gjorde hon en sväng och sprang rätt emot Izabella och sa "hjälp mig, hjälp mig" samtidigt som mannen frös till framför dem.

– Jag blev så chockad när jag insåg att det var en allvarlig grej. Jag blev skitförbannad och började skrika på honom och han försökte vifta bort det som om det inte vore något. Men när jag började gå emot honom så blev han rädd och sprang mot stan, berättar Izabella för Nyheter24 och fortsätter:

– Jag insåg att jag inte skulle kunna springa ikapp honom och ingen annan gjorde något. Hon var jätterädd och kunde knappt prata, hon var i chocktillstånd och stod och skakade. Hon berättade att han hade följt efter henne och frågat saker som "kan vi bli ihop". När hon inte hade svarat så hade han börjat jaga henne. 

Bildkälla: TT

Izabella följde sedan med tjejen till bussen och ringde polisen. Izabella gick sedan tillbaka mot stan för att leta efter den främmande mannen som jagade tjejen, men hittade honom inte. 

Nu vill Izabella hitta tjejen hon hjälpte för att se hur hon mår och prata mer med henne. 

– Jag har lite dåligt samvete över att jag bara lämnade henne där vid bussen och vill få tag i henne nu. Jag tänker att eftersom Norrköping inte är så stort så kanske det är stora chanser att jag hittar henne.

Thomas Agnevik, som är presstalesperson vid polisen i Östergötland, bekräftar att polisen fick in ett samtal om händelsen.

– Mannen ska ha försvunnit in mot stan och vi har fått en beskrivning som vi har larmat ut till polispatrullerna i Norrköping, men har inte fått tag i honom, säger Agnevik till Nyheter24.

TV: Räddade rådjur – nu hyllas polisen som hjälte

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Relaterat
Vet du vem det kan vara?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem anhålla för misstänkt kidnappning

Talman avgår efter hyllning till naziveteran

Anthony Rota, talman i det kanadensiska parlamentet, avgår med omedelbar verkan.

M och SD bakom nio av tio mediekritiska inlägg

Moderater och sverigedemokrater ligger bakom nio av tio kritiska Twitterinlägg mot nyhetsmedier. Det visar forskning, som kartlagt hur svenska riksdagsledamöter använder X, tidigare Twitter, rapporterar tidningen Journalisten.

Amazon stäms för konkurrensbrott

USA:s konkurrensmyndighet FTC stämmer Amazon. Näthandelsjätten anklagas för att på flera punkter ha utnyttjat sin monopolställning till att undergräva konkurrensen på marknaden.

Tierp: Polisen rapporterar om misshandel

"Man misshandlad, Tierp.", skriver polisen på sin hemsida.

Nordkorea varnar: På gränsen till kärnvapenkrig

Nordkoreas FN-ambassadör varnar för att Koreahalvön står på gränsen till ett kärnvapenkrig. Anledningen skulle vara att USA och Sydkorea skapat ett fientligt klimat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.