Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.
1 av 3
Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår. - Foto: Privat/TT/Google Maps
2 av 3
- Foto: TT
Izabella Andersson Acimovic.
3 av 3
Izabella Andersson Acimovic. - Foto: Privat

Tjej blev jagad av okänd man – då fick hon hjälp av Izabella, 24

Izabella Andersson Acimovic vill nu komma i kontakt med tjejen som blev jagad av mannen för att se hur hon mår.


När 24-åriga Izabella Andersson Acimovic var på väg hem i Norrköping  fick hon syn på en tjej som sprang  ifrån en man väldigt snabbt. När tjejen kom närmare gjorde hon en sväng och sprang rätt emot Izabella och sa "hjälp mig, hjälp mig" samtidigt som mannen frös till framför dem.

– Jag blev så chockad när jag insåg att det var en allvarlig grej. Jag blev skitförbannad och började skrika på honom och han försökte vifta bort det som om det inte vore något. Men när jag började gå emot honom så blev han rädd och sprang mot stan, berättar Izabella för Nyheter24 och fortsätter:

– Jag insåg att jag inte skulle kunna springa ikapp honom och ingen annan gjorde något. Hon var jätterädd och kunde knappt prata, hon var i chocktillstånd och stod och skakade. Hon berättade att han hade följt efter henne och frågat saker som "kan vi bli ihop". När hon inte hade svarat så hade han börjat jaga henne. 

Bildkälla: TT

Izabella följde sedan med tjejen till bussen och ringde polisen. Izabella gick sedan tillbaka mot stan för att leta efter den främmande mannen som jagade tjejen, men hittade honom inte. 

Nu vill Izabella hitta tjejen hon hjälpte för att se hur hon mår och prata mer med henne. 

– Jag har lite dåligt samvete över att jag bara lämnade henne där vid bussen och vill få tag i henne nu. Jag tänker att eftersom Norrköping inte är så stort så kanske det är stora chanser att jag hittar henne.

Thomas Agnevik, som är presstalesperson vid polisen i Östergötland, bekräftar att polisen fick in ett samtal om händelsen.

– Mannen ska ha försvunnit in mot stan och vi har fått en beskrivning som vi har larmat ut till polispatrullerna i Norrköping, men har inte fått tag i honom, säger Agnevik till Nyheter24.

TV: Räddade rådjur – nu hyllas polisen som hjälte

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vet du vem det kan vara?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.